Noul Mitsubishi L200 debutează cu un șasiu mai solid și un nou motor diesel

Autor: Ionuț Vîlciu 26 iul. 2023 Știri auto

Mitsubishi prezintă noul pick-up L200. Noul model debutează cu un șasiu mai rezistent, un nou motor diesel și design proaspăt.

După o lungă campanie de teasere, în care Mitsubishi ne-a oferit frânturi, a venit timpul să vedem în întregime noua generație a camionetei L200, cunoscută și drept Triton pe alte piețe. Cea de-a șasea generație se bucură de un aspect nou-nouț, un șasiu mai robust, suspensii noi și mai multă putere.

Comparativ cu vechea generație, șasiul noului model este mai rezistent cu 60%. Acesta a fost complet regândit, iar camioneta va fi disponibilă în trei variante: cu cabină simplă și benă lungă, cu o cabină extinsă sau cu o cabină dublă, cu patru uși. Noul L200 este acum mai ușor, iar bena a fost coborâtă cu 45 mm pentru a face încărcarea mărfurilor mai facilă.

Cât despre design, camioneta are o nouă față ce înglobează o grilă de dimensiuni generoase, faruri împărțite în două și linii ale caroseriei mult mai sculptate, cu ornamente de tip overfender.

Și interiorul se bucură de atenție, deoarece producătorul nipon a revizuit cabina noii generații L200. Mitsubishi a ales să echipeze mașina cu ceasuri de bord analog, dar care au un display în centru. Pe planșa de bord este montat un ecran tactil pentru sistemul de infotainment, iar comenzile climatizării au fost păstrate pe un rând separat de butoane.

Deocamdată, Mitsubishi L200 este disponibil doar cu motorizări pe motorină

Pentru moment, noua generație L200 poate fi echipată doar cu motorizări în patru cilindri, pe motorină. Există trei versiuni de putere, dar toate au o capacitate cilindrică de 2,4 litri. Cea mai slabă dintre ele dezvoltă 150 CP și 330 Nm, apoi urmează versiunea intermediară, cu 184 CP și 430 Nm, în timp ce motorizarea de top dezvoltă 204 CP și 470 Nm. Clienții vor putea alege fie dintr-o transmisie manuală sau una automată, ambele cu 6 rapoarte.

Puterea motorului este livrată către ambele punți fie prin intermediul sistemului Easy Select 4WD, fie prin intermediul sistemului Super Select 4WD-II. Acesta din urmă propune, pe lângă diferențialul central blocabil, un al doilea diferențial cu alunecare limitată montat pe puntea spate. De asemenea, șoferul are la dispoziție 7 moduri de rulare din care poate alege: Normal, Eco, Gravel, Snow, Mud, Sand și Rock.

A șasea generație Mitsubishi L200 poate fi deja comandată în Thailanda. La începutul anului 2024, noua generație va fi disponibilă și în Japonia, pentru prima oară în 12 ani.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Mitsubishi


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide