Acțiune a Poliției Capitalei pentru creșterea gradului de siguranță rutieră pe drumurile publice

Autor: Marius Vișan 07 nov. 2022 Știri auto
Acțiune a Poliției Capitalei pentru creșterea gradului de siguranță rutieră pe drumurile publice

În noaptea de 5 spre 6 noiembrie 2022 polițiștii Brigăzii Rutiere au desfășurat activități de control în scopul prevenirii accidentelor de circulație produse pe fondul conducerii sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive.

În urma controalelor polițiștii rutieri au aplicat 94 de sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 51.000 de lei și au constatat 9 infracțiuni la regimul circulației rutiere, după cum urmează:
– 3 pentru conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului;
– 2 pentru conducerea unui autovehicul pe drumurile publice sub influența substanțelor psihoactive;
– 3 pentru conducerea unui autovehicul pe drumurile publice cu permisul suspendat;
– 1 pentru refuzul de prelevare a mostrelor biologice necesare stabilirii alcoolemiei/prezenței în organism a substanțelor psihoactive.

Au fost reținute 17 permise de conducere

– 7 pentru infracțiunile la regimul rutier;
– 7 pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice (contravenție);
– 2 pentru nerespectarea culorii roșii a semaforului;
– 1 pentru neacordarea priorității de trecere vehiculelor.

Au fost reținute 9 certificate de înmatriculare pentru deficiențele tehnice constatate.

Șofer prins sub influența substanțelor psihoactive

Un bărbat în vârstă de 36 de ani a condus un autovehicul pe o stradă din sectorul 3 sub influența substanțelor psihoactive. În urma testării preliminare cu aparatul Drugtest a relevat prezența în organism a Canabisului. În acest context, conducătorul autovehiculului a fost condus la sediul I.N.M.L. în vederea prelevării de mostre biologice, iar în cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală în conformitate cu prevederile art. 336 alin.2 din Codul Penal.

Șofer prins la volan cu o concentrație de 0,60 mg/l alcool pur în aerul expirat

Un bărbat în vârstă de 28 de ani a condus un autovehicul pe o stradă din sectorul 4 și nu s-a conformat semnalului regulamentar efectuat de polițiștii rutieri, care au pornit în urmărirea acestuia, reușind oprirea într-o localitate aflată pe raza județului Ilfov. Conducătorul autovehiculului a fost testat cu aparatul Alcooltest care a indicat o concentrație de 0,60 mg/l alcool pur în aerul expirat.
În acest context, bărbatul a fost condus la sediul I.N.M.L. în vederea prelevării de mostre biologice iar în cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penala în conformitate cu prevederile art 336 alin.1 din Codul Penal.

Un alt șofer a fost prins conducând cu permisul suspendat

Un bărbat în vârstă de 41 de ani a condus un autovehicul pe o stradă din sectorul 2 în timp ce se afla în perioada de suspendare a exercitării dreptului de a conduce. În acest caz, s-a întocmit un dosar de cercetare penală în conformitate cu prevederile art. 335 alin.2 din Codul Penal.

Brigada Rutieră organizează permanent astfel de acțiuni. Scopul este reducerea numărului de accidente rutiere. Este vorba despre incidente produse pe fondul consumului de alcool sau substanțe psihoactive și creșterii nivelului de disciplină și siguranță rutieră pe drumurile publice din municipiul București.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Politia Romana


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide