Acțiune a Politiei Capitalei pentru depistarea șoferilor care conduc sub influența substanțelor psihoactive sau a băuturilor alcoolice

Autor: ProMotor 19 oct. 2020 Știri auto

În noaptea de 17-18 octombrie a.c., polițiștii Brigăzii Rutiere au acționat în București pentru combaterea conducerii autovehiculelor de către persoane aflate sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor psihoactive.

În cadrul acțiunii au fost aplicate 87 sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 66.000 lei și au fost reținute 26 permise de conducere, după cum urmează:

-14 pentru conducerea unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice;
-10 pentru infracțiunile constatate (6 pentru consum de substanțe psihoactive, 4 consum de băuturi alcoolice);
-2 pentru nerespectarea regimului legal de viteză;

Au fost retrase 14 certificate de înmatriculare pentru deficiențele tehnice constatate și 3 seturi de plăcuțe cu numărul de înmatriculare

Cu ocazia activităților de control desfășurate, polițiștii rutieri au întocmit 11 dosare penale:

-6 pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sub influența substanțelor psihoactive;
-4 pentru conducerea unui autovehicul pe drumurile publice sub influența băuturilor alcoolice ;
-1 pentru conducerea unui autovehicul pe drumurile publice fără a poseda permis de conducere;

Un tânăr în vârsta de 25 de ani a condus un autovehicul în zona Piața Universității în timp ce se afla sub influența substanțelor psihoactive. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul DrugTest care a indicat prezența în organism a trei substanțe psihoactive. În acest context, persoana în cauză a fost condusă la sediul I.N.M.L în vederea recoltării probelor biologice. În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală în conformitate cu prevederile art. 336 alin.2 din Codul Penal.

Un bărbat, în vârsta de 32 de ani a condus un autovehicul pe Bd. Pache Protopopescu în timp ce se afla sub influența băuturilor alcoolice. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul Alcooltest, care a indicat o valoare de 0,51 mg/l alcool pur în aerul expirat. În acest context, persoana în cauză a fost condusă la sediul I.N.M.L în vederea recoltării probelor biologice.
În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală în conformitate cu prevederile art. 336 alin. 1.

Un tânăr, în vărstă de 24 de ani, a condus un autovehicul pe bd. Pache Protopopescu în timp ce se afla sub influența substanțelor psihoactive. Conducatorul auto a fost testat cu aparatul DrugTest care a indicat prezența în organism a trei substanțe psihoactive. În acest context, persoana în cauză a fost condusă la sediul I.N.M.L în vederea recoltării probelor biologice.

În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală în conformitate cu prevederile art. 336 alin.2 din Codul Penal.

Intră în Galeria Foto

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: politia capitalei



Comentarii
Inchide