Acțiune a Poliției Capitalei pentru depistarea vitezomanilor

Autor: Marius Vișan 21 apr. 2021 Știri auto

În data de 21 aprilie a.c., în contextul acțiunii SPEED MARATHON, desfășurată la nivel european sub egida ROADPOL, polițiștii Brigăzii Rutiere au acționat în vederea creșterii climatului de ordine și siguranță rutieră și reducerii numărului de accidente rutiere produse pe fondul nerespectării regimului legal de viteză.

Operațiunea-maraton de control 24/24 este desfășurată de ROADPOL, în perioada 19-25 aprilie. Polițiștii rutieri din toate țările Uniunii Europene verifică viteza prin dispozitive specifice și îi sancționează pe vitezomani.

Depășirea vitezei este una din principalele cauze a producerii accidentelor rutiere

La nivelul Municipiului București, nerespectarea regimului legal de viteză reprezintă a treia cauză generatoare de producere a accidentelor rutiere grave.

Astfel, în anul 2020, s-au produs 75 de accidente rutiere grave, soldate cu decesul a 4 persoane, rănirea gravă a 71 de persoane și rănirea ușoară a 7 persoane.

Au fost aplicate 320 sancțiuni contravenționale pentru încălcarea regimului legal de viteză

În cadrul activităților de control desfășurate în perioada 19 aprilie-21 aprilie, până la orele 14.00, au fost aplicate 320 sancțiuni contravenționale pentru încălcarea regimului legal de viteză și au fost reținute 5 permise de pentru depășirea vitezei cu peste 50km/h.

Un bărbat în vârsta de 36 de ani a condus un autovehicul pe raza și a fost înregistrat de aparatul radar cu viteza de 123 km/h pe un sector de drum unde limita maximă admisă este de 70 km/h. Conducătorul auto a fost sancționat cu amendă în valoare de 1305 lei, iar ca măsură complementară s-a dispus suspendarea exercitării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 90 zile.

Intră în GALERIA FOTO

Un bărbat în vârsta de 32 de ani a condus un autovehicul pe sectorul 3 și a fost înregistrat de aparatul radar cu viteza de 140 km/h pe un sector de drum unde limita maximă admisă este de 70 km/h. Șoferul a fost sancționat cu amendă în valoare de 1305 lei, iar ca măsură complementară s-a dispus suspendarea exercitării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 90 zile.

Brigada Rutieră organizează permanent astfel de acțiuni pentru menținerea unui climat de siguranță rutieră pe drumurile publice din Capitală. Siguranța dumneavoastră constituie prioritatea instituției noastre.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Politia Romana


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide