Șofer prins de radar cu 161 de km/h într-o zonă cu limita de 40 km/h

Autor: ProMotor 30 mart. 2021 Știri auto
Șofer prins de radar cu 161 de km/h într-o zonă cu limita de 40 km/h

În perioada 26-28 martie, polițiști din cadrul Poliției orașului Năvodari au desfășurat o acțiune pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, precum și pentru verificarea respectării vitezei legale.

Astfel, au fost aplicate 28 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 13.500 de lei, dintre care 26 pentru depășirea regimului legal de viteză.

Totodată, au fost reținute 7 permise de conducere, pentru depășirea cu peste 50 km/h a vitezei legale admise. De asemenea, polițiștii au constatat o infracțiune de conducere sub influența băuturilor alcoolice.

Vitezomanul din Mamaia care a dat radarul peste cap

În timpul acțiunii, polițiștii au identificat un bărbat, de 24 de ani, care a condus un autoturism pe bulevardul Mamaia Nord cu viteza de 161 km/h într-o zonă cu limita legală de 40 km/h.

Bărbatul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de de 1.305 lei și măsura complementară a reținerii permisului de conducere pentru 90 de zile.

O altă situația în care polițiștii au crezut că radarul este defect

La începutul lunii martie 2021, un șofer din Arad a fost prins “zburând” cu viteza de 197 km/h pe un drum județean. Pe acel sector de drum, limita de viteză este de 90 km/h. Polițiștii au crezut că au radarul defect atunci când, pe ecran, au văzut apropiindu-se o mașină cu o viteză de 197 km/h. Incidentul a avut loc pe Drumul Județean 792C, în apropierea orașului Sântana din județul Arad. Șoferul rula cu 197 km/h mai repede decât îi permitea limita de viteză pe acel sector de drum, de 90 km/h.

Oamenii legii l-au tras pe dreapta pe vitezomanul originar din orașul arădean Sântana, în vârstă de 26 de ani. Potrivit Inspectoratului de Poliție Județean Arad, aceștia i-au aplicat o amendă în valoare de 2.900 de lei. Mai mult, conducătorului auto i s-a reținut permisul de conducere pentru o perioadă de 90 de zile.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide