Acțiune de recall la Jeep din cauza unei erori a instrumentarului de bord. Ce model este vizat?

Autor: Mihai Morcovescu 26 dec. 2021 Știri auto

Constructorul american Jeep anunță o campanie de rechemare în service pentru modelul Wrangler 4xe plug-in hybrid. Motivul îl reprezintă o eroare bizară apărută în software-ul instrumentarului de bord.

Producătorul de peste Ocean a anunțat că respectivul software dă o eroare la unele unități din gama Wrangler 4xe. Din cauza acestei erori, odometrul nu poate afișa cu exactitate numărul de kilometri pe care i-a parcurs mașina după ce aceasta depășește pragul de 13.342 de mile sau 21.472 de kilometri.

Vizate sunt 2.903 modele Jeep Wrangler 4xe plug-in hybrid

Vizate pentru aceast recall sunt 2.903 de modele Wrangler 4xe plug-in hybrid. Acestea au fost fabricate în perioada 8 septembrie 2020-13 septembrie 2021. Aflate pe linia de asamblare, vehiculele au primit o actualizare suspectă de software.

Cei de la Jeep au remediat între timp problema introducând o nouă versiune de software pentru instrumentarul de bord. Dar, pentru a primi această nouă versiune, cele peste 2.900 de modele 4xe vor trebui să fie rechemate în service.

Pentru a remedia această problemă, inginerii de la Jeep vor actualiza software-ul pentru vehiculele care au parcurs mai puțin de 13.342 mile (21.472 de kilometri). În schimb, acele mașini care au depășit deja această cifră vor fi echipate cu un nou instrumentar de bord.

Proprietarii celor 2.903 de automobile Wrangler 4xe plug-in hybrid vor fi notificați în legătură cu campania de rechemare în service începând cu 28 ianuarie 2022.

De asemenea, compania deținută de Grupul Fiat Chrysler Automobiles a confirmat că operațiunea de înlocuire a instrumentarului va fi gratuită.

Sursa: Carscoops

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Jeep


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide