Acțiunile Tesla, admise în indicele S&P500. Elon Musk este acum mai bogat decât Mark Zuckerberg

Autor: George Cristea 18 nov. 2020 Știri auto

Acțiunile producătorului american Tesla au fost admise în indicele S&P500 al celor mai puternice 500 de companii americane. Anunțul a ridicat semnificativ cotația titlurilor Tesla și l-a făcut pe Elon Musk unul dintre cei mai bogați trei oameni ai planetei. Elon Musk este acum mai bogat decât Mark Zuckerberg.

Intră în Galeria FOTO

Controversatul antreprenor, care printre altele este fondatorul Tesla și SpaceX, și majorat anul acesta averea cu 90 de miliarde de dolari, la valoarea de 118 miliarde de dolari. Elon Musk l-a depășit astfel pe fondatorul Facebook Mark Zuckerberg, care are o avere estimată la 109 miliarde de dolari. Numai doi oameni au o avere mai mare decât a lui Musk – fondatorul Amazon Jeff Bezos (184 miliarde de dolari) și cel al Microsoft, Bill Gates (129 miliarde de dolari).

Cu cât au crescut acțiunile Tesla după anunțul admiterii în indexul S&P500?

Acțiunile Tesla au crescut cu 13% în urma anunțului că producătorul de mașini electrice va fi inclus în indicele S&P 500 din data de 21 decembrie, informează The Guardian. La o capitalizare de cel puțin 400 de miliarde de dolari, Tesla ar reprezenta peste 1% din valoarea totală a companiilor listate în S&P 500, fiind posibil să fie cea mai valoroasă companie care este inclusă în acest indice.

Acțiunile Tesla și-au majorat valoarea de peste cinci ori în acest an, iar marți au avansat cu 11%, la 453,42 dolari pe unitate, fiind pe locul opt între cele mai tranzacționate titluri, la scurt timp după deschiderea bursei. La o capitalizare de circa 430 de miliarde de dolari, Tesla valorează mai mult decât a crescut S&P luni, după știrile privind succesul studiului clinic în fază finală pentru vaccinul împotriva Covid-19 al companiei Moderna.

Compania Tesla urma să se adauge indexului S&P 500 în septembrie, însă această decizie a fost amânată din cauza temerilor legate de volatilitatea acțiunilor. Indicele S&P 500, realizat de compania de rating Standard&Poor’s, include cele mai importante 500 de companii listate pe bursele din SUA.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide