Actualizări în gama Citroen: infuzie tehnologică pentru C4 și e-C4, iar C5 X primește un nou sistem PHEV

Autor: Bogdan Bârliga 02 feb. 2023 Știri auto

Citroen a decis să actualizeze gama C4 și e-C4, iar francezii mai propun și un nou sistem de propulsie plug-in hybird pentru C5 X.

Pe lângă alte noutăți legate de design C5 X va fi disponibil și cu sistemul de Asistare a șoferului la rularea pe autostradă 2.0.

Principalele noutăți pentru Citroen C4 și e-C4

Așa cum spuneam a venit momentul pentru actualizarea gamei C4 și în primul rând clienții vor putea comanda o opțiune de culoare în două tonuri completată cu plafon negru Perla Nera.

Pentru interior C4 și e-C4 vor primi My Citroën Drive Plus în 2023, noul sistem infotainment la bord, introdus pe C5 X și C4 X.

Acest sistem oferă o interfață nouă mai intuitivă ce oferă un acces facil la toate informațiile cu privire la navigație, media, telefon sau setări vehicul, toate acestea fiind gestionate pe o tabletă cu ecran tactil de 10 inchi.

Pe lângă utilizarea widget-urilor ecranul tactil oferă o calitate sporită și abundență grafică, în special în ceea ce privește harta navigației conectată 3D, care este afișată acum în format 16:9.

Noua interfață dispune și de recunoaștere vocală, fiind vorba practic despre un asistent digital care poate fi activat de pasagerii vehiculului prin comanda „Hello Citroën”. Compania franceză susține că noul asistent este capabil să înțeleagă 20 de limbi.

Prin intermediul funcției Advanced Profile Management, sistemul poate stoca până la 8 profiluri, fiecare dintre acestea putând fi asociat cu două smartphone-uri.

Sistemul include și serviciul de actualizare în timp real al hărților prin intermediul TomTom, prin care hărțile de navigație sunt actualizate automat în fiecare lună. Acest serviciu este oferit gratuit pentru o perioadă de trei ani.

Sistem nou de propulsie pentru Citroen C5 X

Citroen oferă un nou motor 180 e-EAT8 Plug-in Hybrid care poate fi comandat pe C5 X, în completarea gamei existente de 225 ë-EAT8 Plug-in Hybrid.

Sistemul combină un motor pe benzină de 150 CP 1.6 PureTech cu un motor electric de 81 kW, producând o putere combinată de 180 CP pentru 360 Nm.

Noua motorizare dispune de o baterie cu capacitatea netă de 11,3 kWh compusă din 84 celule (41 Ah). Poate parcurge distanțe de până la 62 km (în ciclu WLTP) în mod 100% electric.

În ciclu urban, Citroen susține că mașina poate rula până la 71 km în modul full electric, iar bateria poate fi încărcată în circa 1 oră și 40 de minute folosind un încărcător de 7,4 kW.

Nivel 2 de conducere semiautonomă

C5 X primește și noul sistem Highway Driver Assist 2.0 ce poate oferi un nivel 2 de conducere semiautonomă. Șoferul are la dispoziție funcția de schimbarea semiautomată a benzii de rulare la viteze de la 70 km/h până la 180 km/h și funcția de recomandare anticipare de viteză, prin care se solicită adaptarea vitezei de rulare (accelerare sau frânare) prin citirea la distanță a semnelor de limitare a vitezei.

Volanul are acum senzor de aderență care detectează dacă șoferul este activ, deoarece deține în permanență controlul, fără să exercite mișcări sau rezistență pe volan.

Aceste actualizară implementate de Citroen sunt aplicabile în Franța, începând cu lista de prețuri de la 1 februarie.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Tags:

Sursa foto: Citroen.com


Bogdan Bârliga
Bogdan Bârliga
Bogdan are peste 19 ani de experiență în mass-media (print / online). În trecut a lucrat pentru grupuri de presă precum Finmedia, Realitatea-Cațavencu, Ringier AG și altele. Pe lângă zona editorială a ocupat și funcția de Social Media Manager (administrare conturi multiple de Facebook, Instagram, ... citește mai mult

Comentarii
Inchide