Actualizări over-the-air gratuite pentru 3.8 milioane de automobile BMW

Autor: Adrian Somai 16 oct. 2022 Știri auto

BMW a anunțat la sfârșitul acestei săptămâni că cea mai recentă actualizare software de la distanţă oferită gratuit pentru automobilele cu sistemul de operare BMW 8 a devenit disponibilă gradual începând de săptămâna trecută, urmând să fie oferită şi în România. De asemenea, O nouă actualizare a software-ului la distanţă pentru automobilele cu sistemul de operare BMW 7 va fi disponibilă în curând. În aceste condiții, vorbim despre îmbunătăţiri pentru un total de aproximativ 3.8 milioane de automobile care vor fi puse la dispoziţie over-the-air.

Începând cu anul 2019, BMW Group a reușit să actualizeze software-ul automobilului remote, devenind unul dintre primii producători din lume care oferă o funcţionalitate extinsă semnificativ dincolo de simplele actualizări ale hărţilor de navigaţie. Durata procesului de instalare stabilește, de asemenea, standardul de referinţă pentru o arhitectură software care a fost perfecţionată treptat în ultimii 15 ani, permiţând BMW să instaleze software pe toate unităţile de control din reţeaua de bord a automobilului în aproximativ 20 de minute. Actualizările gratuite cuprind atât îmbunătăţiri, cât și extensii la infotainment, condus, sistem de propulsie, asistenţă pentru conducător, confort și siguranţă.

Actualizarea de software la distanţă este disponibilă în prezent pentru mai mult de 30 de modele BMW cu sistemul de operare BMW 7 și 8. Clienţii își pot vedea versiunea de software și pot verifica actualizările disponibile în meniul de setări al automobilului, sub „Actualizare software la distanţă”.

Principalele elemente ale acestei actualizări software

1. Noi funcţii și o reprezentare grafică mai bună pentru Asistentul Personal Inteligent BMW (pentru toate modelele cu sistemul de operare BMW 8 fabricate înainte de iulie 2022).

2. Integrarea Amazon Alexa este activată pentru sistemul de operare BMW 8 (pentru toate modelele cu sistem de operare BMW 8 fabricate înainte de iulie 2022).

3. My Modes noi „Expressive” și „Relax” (pentru modelele BMW iX și Seria 2 Active Tourer fabricate înainte de iulie 2022).

4. Îmbunătăţiri ale BMW ID și aplicaţiei My BMW (pentru toate modelele cu sistemul de operare BMW 8 fabricate înainte de iulie 2022).

5. Funcţie de avertizare pentru siguranţă sporită la coborârea din automobil (pentru modelele BMW iX și Seria 2 Active Tourer fabricate înainte de iulie 2022).

6. Avertizarea de coliziune frontală cu intervenţie de frânare ajută la prevenirea coliziunilor (pentru modelele BMW iX și Seria 2 Active Tourer fabricate înainte de iulie 2022).

7. Afișarea orei QLOCKTWO pentru toate modelele cu sistemul de operare BMW 8

8. Îmbunătăţiri pentru modelele cu sistemul de operare 7.

9. Îmbunătăţiri extinse ale rutei cu încărcare (pentru modelele BMW iX și i4 fabricate înainte de iulie 2022)

Sursa: BMW Group

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: BMW


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide