Noul BMW M2 a fost lansat. Cât costă cel mai nou model M în România?

Autor: Ionuț Vîlciu 13 oct. 2022 Știri auto

Cea de a doua generație a lui BMW M2 a fost lansată. Noua generație are un motor cu 6 cilindri în linie sub capotă și poate fi echipat cu o cutie manuală.

Noul BMW M2 oferă performanţă M într-o formă compactă. Aspectul atletic al noului BMW M2 provine din dimensiunile sale compacte. La exterior măsoară cu 214 milimetri mai puţin în lungime decât modelele BMW M4 Coupé şi are un ampatament mai scurt cu 110 milimetri. În acelaşi timp, lăţimea şi ecartamentul depăşesc valorile noului BMW Seria 2 Coupé cu o marjă considerabilă.

Grila mare, fără cadru, cu barele orizontale este completată de o priză de aer inferioară din trei secţiuni, cu contururi aproape dreptunghiulare, pentru a conferi părţii frontale a maşinii un aspect M familiar. Designul a fost realizat pe baza cerinţelor tehnice în ceea ce priveşte alimentarea cu aer de răcire şi echilibrul aerodinamic.

Partea spate a noului BMW M2 vine cu un nou spoiler montat pe capota portbagajului. Mașina a primit și un difuzor mai mare și o evacuare cu patru ieșiri.

Cele cinci versiuni de vopsea disponibile pentru exteriorul noului BMW M2 includ nuanţele Zandvoort Blue şi Toronto Red metalizat, exclusive pentru acest model. Opţional este oferit un acoperiş M Carbon care reduce masa automobilului cu aproximativ şase kilograme.

BMW M2 păstrează rețeta consacrată – Șase cilindri, cutie manuală și tracțiune spate

BMW M2 folosește același motor ca cel de pe M3 și M4, cu mici diferențe. Dezvoltând o putere maximă de 460 CP, motorul aflat sub capota noului BMW M2 depăşeşte cu 90 CP versiunea de bază folosită de predecesorul său. Cuplul maxim de 550 Nm este produs între 2.650 şi 5.870 rpm. Puterea maximă este disponibilă la 6.250 rpm. Noul motor se poate tura până la maximum 7.200 rpm.

Standard, puterea motorului este transferată către roţile din spate printr-o transmisie M Steptronic cu opt trepte. O cutie de viteze manuală cu şase trepte este disponibilă ca opţiune pentru oricine caută o experienţă de performanţă într-un format clasic.

Noul BMW M2 sprintează de la 0 la 100 km/h în 4,1 secunde cu transmisia M Steptronic cu opt trepte, respectiv în 4,3 secunde când este echipat cu cutia manuală cu şase trepte. Este capabil să accelereze de la 0 la 200 km/h în 13,5 secunde (cutia automată sau 14,3 secunde folosind cutia manuală). Viteza maximă limitată a noului BMW M2 poate fi mărită de la 250 km/h la 285 km/h prin specificarea pachetului opţional M Driver’s Package. M2 vine în standard cu un diferențial spate cu alunecare limitată, pentru o mai bună aderență.

Șoferul şi pasagerul din faţă sunt întâmpinaţi în standard de scaune sport din Alcantara. Scaunele sport M cu tetiere integrate şi piele perforată sunt disponibile opţional. Scaunele scoică din carbon se regăsesc pe lista de opţiuni. Acestea folosesc plastic armat cu fibră de carbon (CFRP) în elementele structurale ale şezutului şi ale spătarului. În plus, prezintă şi decupaje în suporturile laterale şi sub tetiere, reducând astfel masa automobilului cu aproximativ 10,8 kilograme.

Modelul poate fi comandat deja în România. Prețurile încep de la 71876 de euro cu TVA inclus.

Sursa: BMW

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: BMW


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide