Un BMW iX ajunge în parcul auto al poliției elvețiene

Autor: ProMotor 10 sept. 2022 Știri auto

Cu cât apar mai multe vehicule electrice pe șosele, cu atât mai des acestea intră și în flotele forțelor de salvare sau de poliție. Așa că nu a fost o surpriză să aflăm că un BMW iX a ajuns în parcul auto al poliției din Elveția.

SUV-ul electric BMW iX nu impresionează tocmai prin aspectul său grațios, din contră, are un aspect destul de intimidant printre celelalte mașini de pe stradă, mai ales când are lipite pe el însemnele organelor de ordine.

Un BMW iX electric a fost achiziționat de poliția elvețiană pentru flota sa, fiind livrat în urmă cu câteva zile de dealerul mărcii din această țară.

Un BMW iX ajunge în parcul auto al poliției din Elveția

Desigur, mașina nu intră în serviciul de poliție în versiunea de producție ca pentru clienții civili, fiind necesare o serie de modificări. Pe lângă autocolantele conforme cu specificațiile poliției elvețiene, vorbim, de exemplu, despre afișajul de pe acoperiș, prin intermediul căruia pot fi transmise indicații pentru șoferi. Fie pentru a opri, de a urma vehiculul de poliție sau de a fi atenți la un accident petrecut în zonă.

În partea din față sunt instalate girofaruri albastre, două girofaruri galbene sunt amplasate în partea din spate, iar alte semnale sunt amplasate pe părțile laterale ale vehiculului, astfel încât șoferii care se apropie din lateral să le poată vedea. În interior, a fost instalat un ecran suplimentar.

Pe de altă parte, grupul motopropulsor nu a fost modificat. Modelul utilizat este un BMW iX xDrive50. În termeni practici, această versiune produce 385 kW (523 CP), are tracțiune integrală și o accelerație de la 0 la 100 km/h în 4,6 secunde.

Acesta nu este primul vehicul electric aflat în serviciul poliției din Elveția. Unele departamente de poliție elvețiene folosesc BMW i3 ca mașină de patrulare.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: BMW



Comentarii
Inchide