Tesla atinge o nouă bornă importantă: 4 milioane de mașini construite

Autor: Adrian Somai 10 mart. 2023 Știri auto

Tesla a anunțat în această săptămână atingerea unei borne importante, și anume asamblarea unui număr de patru milioane de vehicule. Atingerea acestui prag este cu atât mai importantă cu cât Tesla construia mașina cu numărul trei milioane în urmă cu doar șapte luni, ceea ce demonstrează încă o dată perioada excelentă pe care o traversează constructorul american în momentul de față.

Vestea este una cât se poate de bună și pentru Elon Musk, care în urmă cu un an dădea niște declarații care i-au făcut pe mulți să ridice din sprâncene. Mai exact, Musk spunea în primăvara anului trecut că Tesla ar fi în stare să producă 20 de milioane de mașini în fiecare an, începând cu anul 2030. Sigur, declarația poate fi catalogată că fiind extrem de optimistă, însă nu putem să nu recunoaștem că lucrurile merg în direcția cea bună pentru Tesla.

În urmă cu numai șapte luni, Tesla anunța atingerea unei cifre de producție de 3 milioane de vehicule. Acum, constructorul american a produs mașina cu numărul 4 milioane. Cifrele acestea sunt cu atât mai importante cu cât ne putem aduce aminte că Tesla a avut nevoie de 12 ani pentru a asambla primul milion de vehicule.

Tesla poate produce 1.7 milioane de vehicule anual

Potrivit datelor actuale, Tesla produce în prezent aproximativ 142.000 de mașini în fiecare lună la uzinele sale din Texas, Berlin și Shanghai. În aceste condiții, vorbim despre o producție anuală de 1.7 milioane de vehicule. Pentru a atinge cifra de 20 de milioane de vehicule produse anual, Elon Musk spunea că Tesla ar avea nevoie de 12 sau chiar mai multe uzine.

Cifrele de vânzări înregistrate de Tesla au crescut în ultimele luni, strategia producătorului american de vehicule electrice de a oferi reduceri consistente de preț dovedindu-se a fi câștigătoare. Anul 2023 se anunță a fi unul și mai bun pentru Tesla, așa că ne putem gândi deja la asamblarea vehiculului cu numărul 5 milioane tot în acest an.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide