Tesla Model S Plaid este un sedan cu performanțe de hypercar. Cum se descurcă electrica pe Autobahn – VIDEO

Autor: Ionuț Vîlciu 13 dec. 2022 Știri auto

Tesla Model S Plaid este versiunea de top a sedanului electric de clasă mare de la Tesla. Este una dintre cele mai rapide mașini când vine vorba de accelerație, ajungând să fie comparată chiar cu hypercar-uri.

Tesla Model S se află pe piață încă din anul 2012, dar a primit constant actualizări. Cu toate acestea, sunt ele suficiente pentru a ajuta mașina să țină pasul cu concurența?

Thomas Majchrzak de la Autogefühl a testat noua versiune a sedanului electric și vom vedea cât de capabilă este aceasta din punct de vedere dinamic.

Model S Plaid este cea mai puternică versiune a lui Model S și vine cu trei motoare electrice. Două dintre acestea sunt montate pe puntea spate și unul pe puntea față. Toate aceste trei motoare ar trebui să genereze 1.020 de cai putere și să propulseze mașina de la 0 la 100 km/h în circa două secunde. Dacă optezi pentru frânele carbon-ceramice, atunci primești și viteza maximă de 322 km/h.

Bateria are o capacitate netă de 100 kWh, iar acum a primit și o pompă de căldură, lucru care face posibilă o autonomie de  500 de kilometri. Bateria se poate încărca cu maximum 250 kW de la stațiile Tesla Supercharger, fiind posibilă încărcarea bateriei de 10% la 80% în doar 30 de minute.

După cum am tot văzut, acest facelift al lui Model S nu aduce doar modificări estetice la exterior, dar și o serie de actualizări pentru interior. Mașina are un volan nou cu o formă ciudată, dar și un ecran central nou, de dimensiuni mari care poate pivota către șofer sau către pasager.

Tesla Model S Plaid este un sedan cu performanțe de hypercar

Thomas a dus mașina pe Autobahn nerestricționat pentru a vedea de ce este capabilă mașina. Accelerațiile sunt fulminante. Cei peste 1000 de cai putere și răspunsul instantaneu al motoarelor electrice fac din Model S Plaid o mașină care poate ține pasul cu multe mașini super sport. Viteza maximă atinsă a fost de 267 km/h, dar mașina nu are frânele ceramice, deci este limitată. Cel mai impresionant este modul în care mașina ajunge la această viteză, find nevoie doar de aproximativ 10 secunde pentru a ajunge la viteza de vârf limitată electronic.

Bineînțeles, o mașină cu astfel de performanțe are și un preț pe măsură. În România, prețurile pentru Tesla Model S Plaid încep de la 137.970 de euro.

VIDEO

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Autogefühl YouTube


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide