Acesta este adevăratul Ford Mustang electric la care fanii visau, de fapt

Autor: David Andrei 02 mai 2021 Știri auto

Ford Mustang Mach-E nu este nici pe departe un eșec. Dar când au auzit că vor primi un Mustang electric, fanii modelului nu s-au gândit niciodată că va fi vorba despre un SUV. Acesta este adevăratul Mustang electric la care sperau.

GALERIE FOTO

Ford Mustang Mach-E a fost, din prima clipă, un real succes. Peste 30.000 de clienți au rezervat o mașină în primele două luni din momentul lansării. Aceștia au achitat 500 de dolari, sperând că vor fi printre primii care vor primi mașina.

Pentru mulți însă, un Mustang Mach-E cu emisii zero și caroserie tip SUV a fost o dezamăgire. Aceștia sperau să vadă un muscle car sub forma unui coupe sau a unui cabrio, cu performanțe care să le confirme preferințele. Ford Mustang a fost cea mai populară mașină sport a lumii șase ani la rând.

Ce-i drept, în ceea ce privește performanțele, Ford Mustang GT electric îl depășește fără drept de apel pe GT-ul cu motor V8. Are 465 de cai putere și un cuplu de 850 Nm. Sunt resurse care îl fac să accelereze de la 0 la 100 km/h în doar 3,7 secunde.

Cum ar fi trebuit să arate adevăratul Ford Mustang electric?

Ford a profitat de un nume legendar și a lansat un SUV electric care să-l poarte, în ciuda tradiției. Designer-ul Richard Chen le face pe plac acelora care își doreau cu totul altceva. Acesta a desenat un model care pare să fi preluat elemente atât de la coupe-ul Mustang, cât și de la Chevrolet Corvette C7.

Capota lungă este complet inutilă în cazul unei mașini electrice. Dar este ceea ce fanii Mustang vor să vadă. Modelul imaginat de Chen are gardă la sol redusă și o siluetă robustă, dar care pare foarte aerodinamică. În partea din spate apare un difuzor de aer agresiv, dar lipsesc, așa cum este normal în cazul unui model electric, țevile de evacuare.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide