Adio, Audi R8! Supercarul german a ieșit oficial din producție

Autor: Ionuț Vîlciu 26 mart. 2024 Știri auto
Adio, Audi R8! Supercarul german a ieșit oficial din producție

După Audi TT, supercarul R8 iese din producție. Modelul cu motor V10 ajunge la final de carieră, cu ultimul exemplar produs la uzina din Heilbronn.

Audi R8 a fost modelul emblematic al producătorului german, un supercar care și-a început viața cu un motor V8 de 4,2 litri, fiind foarte popular ulterior prin prisma motorului V10, pe care îl împarte cu mașini precum Lamborghini Gallardo sau Huracan.

Conform Motor1, ultimul Audi R8 a ieșit de pe linia de asamblare la sediul Audi Böllinger Höfe din Heilbronn, Germania. Epilogul supermașinii este un coupe finisat în nuanța Vegas Yellow, cu pachet exterior din fibră de carbon și jante de 20 de inch.

Audi a trebuit să extindă producția lui R8 pentru a ține pasul cu fluxul de comenzi care a survenit după ce a anunțat că producția supercarului va fi oprită. Inițial, ultima mașină trebuia să fie construită la sfârșitul anului 2023. Anul trecut, vânzările au crescut cu 49%, ajungând la 1.591 de unități. Cu toate acestea, R8 a rămas cel mai puțin vândut model Audi la nivel global.

Producția lui Audi R8 a luat sfârșit

Sfârșitul pentru Audi R8 semnalează începutul sfârșitului pentru motorul V10 al Grupului Volkswagen. Singura mașină în care îl mai putem găsi este Lamborghini Huracan. Dar, știind că înlocuitorul supercarului italian va folosi un propulsor V8 hibrid, zilele motorului V10 sunt numărate. Huracan urmează să iasă din producție la finalul acestui an. Producția a fost deja repartizată, ceea ce înseamnă că nimeni nu mai poate comanda un astfel de model echipat cu motorul V10 de 5,2 litri.

Huracan a fost mașina mai populară dintre cele două, ceea ce probabil explică faptul că este și cea care va primi un succesor, cel puțin pentru moment. În iunie 2023, Lamborghini a declarat că câștigă atât de mulți bani încât are fondurile necesare pentru dezvoltarea noului model fără a împărți costurile cu Audi.

În vreme ce Lamborghini va lansa un nou supercar cu un sistem de propulsie de tip plug-in hybrid, Audi dă de înțeles că succesorul lui R8 va fi un model complet electric. Cu toate acestea, va mai dura până când vom vedea succesorului supercarului german.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide