Volkswagen vrea să vândă mașinile brandului Cupra și în SUA

Autor: Ionuț Vîlciu 21 mart. 2024 Știri auto
Volkswagen vrea să vândă mașinile brandului Cupra și în SUA

Grupul Volkswagen anunță că mașinile brandului Cupra vor fi vândute oficial și în SUA. Mașinile producătorului spaniol vor ajunge pe continentul nord american până la finalul deceniului.

SEAT a susținut conferința sa anuală și avem parte de un anunț neașteptat. Potrivit Motor1, brandul Cupra urmează să ajungă și în Statele Unite ale Americii până la finalul acestui deceniu. Se pare că Volkswagen vede potențial de vânzări în noul său brand, care până în 2018 era divizia de performanță de la SEAT.

Planul este de a introduce o versiune complet electrică a modelului Formentor, care probabil va fi bazată pe următoarea generație. Actuala generație a crossoverului spaniol are deja patru ani pe piață, astfel că va fi un model foarte învechit. SEAT spune că un facelift pentru generație curentă va fi dezvăluit în perioada imediat următoare. Ne așteptăm ca viitoarea generație Formetor să fie vândută în SUA, din moment ce actualul model nu are opțiunea unui sistem de propulsie complet electric.

Cupra va ajunge până în 2030 și în SUA

Pe lângă noul Formentor electric, Cupra pregătește un SUV și mai mare pentru piața din Statele Unite. Acesta va fi asamblat chiar în America. Compania menționează că modelul încă nenumit va fi construit în Mexic și va fi vândut în unele state situate pe coastele de est și de vest ale Americii de Nord, precum și în statele din Sun Belt. CEO-ul SEAT și Cupra, Wayne Griffiths, a declarat că aceste mașini vor fi vândute printr-un „nou model de distribuție”, dar nu a oferit detalii suplimentare.

Până când clienții din SUA vor putea cumpăra modele Cupra, SEAT are alte lucruri de rezolvat în decursul acestui an. Leon urmează să primească o actualizare în decursul acestui an, la fel și Ibiza și SUV-ul subcompact Arona vor primi încă un facelift. SUV-ul Ateca va continua să fie vândut, cu toate că a fost lansat în 2016 și se apropie de borna celor 10 ani.

Cât despre Cupra, noul model electric al companiei, Tavascan, care este înrudit mecanic cu Volkswagen ID.5, va fi lansat în 2024. Tot în acest an vom asista și la lansarea lui Terramar, un nou SUV cu propulsie hibridă.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide