Adio, Fiesta! Ford anunță oficial suspendarea definitivă a producției modelului în 2023

Autor: Adrian Somai 26 oct. 2022 Știri auto

După ce în ultimele zile au apărut mai multe zvonuri cu privire la ieșirea din producție a modelului Fiesta începând cu anul viitor, oficialii Ford au confirmat oficial că producția acestuia va fi suspendată definitiv până la jumătatea anului viitor. Cu această ocazie aflăm și că actualul Fiesta va fi înlocuit în gama constructorului de peste Ocean cu Puma EV.

Producătorul american și-a anunțat decizia prin intermediul unui clip video emoționant. Fiesta este unul dintre cele mai cunoscute și mai apreciate modele din gama mărcii de peste Ocean, având în spate o istorie de aproape o jumătate de secol. Timp de 47 de ani, Ford Fiesta a fost comercializat în peste 18 milioane de exemplare în toate colțurile lumii. Ford Fiesta ajunsese în prezent la cea de-a șaptea generație, lansată în anul 2017. În 2021, Fiesta primise din partea constructorului american o actualizare sub forma unui facelift.

Nici S-Max și Galaxy nu vor mai fi produse

“A fost odată că niciodată o mașină. Nu era una mare, nici una foarte elegantă, dar era o mașină a oamenilor. Ei au construit-o și tot ei au condus-o. A devenit parte din familie. I-a învățat, i-a ajutat. Un prieten de nădejde. Uneori prindea viteză. Alteori era la plimbare. Dar mereu, mereu a mers. Până într-o zi … Când nu a mai făcut-o. Nu pentru că nu ar mai fi putut. Nu pentru că nu ar mai fi vrut. Ci pentru că treaba ei aici se terminase. Așa că acum spunem: “mulțumim, mașinuță, pentru tot ce ai făcut!”. În cinstea tuturor drumurilor și în cinstea tuturor celor care mai urmează. O poveste a ajuns la final, dar următoarea de abia începe” este mesajul plin de emoție transmis de Ford prin intermediul clipului video care anunță pensionarea modelului Fiesta.

Cu această ocazie, Ford mai anunță ieșirea din producție a altor două modele ce se construiesc în prezent la uzina constructorului din Valencia, și anume S-Max și Galaxy. Dacă producția Fiesta urmează să fie oprita până la mijlocul anului viitor, linia de producție a celor două modele va fi sistată ceva mai devreme, în luna aprilie.

VIDEO:

Sursa: Ford 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Ford


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide