Producția lui Ford Fiesta ar putea fi oprită anul viitor

Autor: Adrian Somai acum o lună Știri auto

Ajuns la cea de-a șaptea generație, popularul Ford Fiesta se pregătește acum să iasă la pensie. Potrivit ultimelor zvonuri apărute în presa de specialitate, producția lui Fiesta ar urma să fie oprită în 2023, un anunț oficial în acest sens urmând să fie făcut în următoarele luni.

Când vorbim despre Ford Fiesta ne ducem cu gândul la un model despre care putem spune fără nici cea mai mică îndoială că a făcut istorie în lumea auto. A fost lansat pentru prima dată în urmă cu aproape o jumătate de secol, în anul 1976. De-a lungul anilor, Fiesta s-a bucurat de o popularitate extrem de ridicată în multe colțuri ale lumii. În prezent, Fiesta a ajuns la cea de-a șaptea generație, care a fost lansată în 2017. În 2021, Fiesta a primit chiar și un facelift.

Lucrurile par a fi ajuns totuși la final pentru Fiesta, șefii Ovalului Albastru luând deja decizia de a suspenda definitiv producția modelului începând cu mijlocul anului 2023. O informație oficială nu există încă în acest sens, însă se pare că o confirmare va apărea pe parcursul următoarelor luni.

Un posibil Fiesta electric în viitor

La fel ca toți ceilalți producători de pe piața auto globală, și americanii de la Ford își îndreaptă atenția din ce în ce mai puternic către segmentul electric al acestei industrii. Se investesc sume considerabile în această direcție, așa că nu mai trebuie să mire pe nimeni eforturile constructorilor de a dezvolta noi și noi modele cu zero emisii.

Potrivit zvonurilor care circulă în presa de specialitate, numele Fiesta ar putea fi atribuit în viitorul nu foarte îndepărtat unui model electric. În orice caz, acest lucru se va întâmplă cel mai probabil abia după ce versiunile echipate cu motorizări termice vor fi retrase. De asemenea, este posibil ca viitorul Fiesta electric să aibă la bază o platformă comună cu viitorul Puma electric, programat să fie lansat în 2024.

Sursa: Autocar

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Adrian Somai
Adrian Somai
Îmi plac mașinile și sunt mereu la curent cu ultimele noutăți din domeniu. Sunt cel mai fericit atunci când călătoresc și am șansa de a cunoaște oameni, obiceiuri și locuri noi din lumea întreagă. Nu am studiat jurnalismul, însă mi-a plăcut dintotdeauna să scriu și să ofer informații ... citește mai mult

Comentarii
Inchide