Primăriile din București se bat în proiecte de parcări supraetajate: Sectorul 5 construiește trei

Autor: Cristian Agatie 16 iun. 2021 Știri auto

Primăriile din București se bat în proiecte de parcări supraetajate. După ce primarii de la sectoarele 6 și 2 au anunțat recent construirea unor astfel de parcări, și cel de la sectorul 5 a declarat că va construi trei parcări supraetajate.

Intră în Galeria FOTO

Este ultima fiță în București: după ce ani de zile primăriile de sector au tăiat copacii pentru a înghesui locuri de parcare, anul acesta a sosit vremea construirii de parcări supraetajate. Investițiile au devenit posibile după majorarea substanțială a tarifelor de parcare percepute locuitorilor din București. Cei mai mulți dintre aceștia vor plăti de anul viitor și de zece ori mai mult pentru un loc de parcare, iar banii vor fi folosiți pentru construirea de parcări supraetajate.

Primarul sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, a anunțat construirea a nu mai puțin de trei parcări supraetajate. În total, acestea vor avea peste 700 de locuri de parcare și vor fi dotate cu terenuri de sport şi spaţii verzi.

„Am lansat această licitație publică pentru construirea de parcări supraterane în locuri foarte aglomerate din Sectorul 5. Vorbim de peste 700 de noi locuri de parcare. Încercăm să venim în sprijinul locuitorilor prin astfel de proiecte, care sunt nevoiți să piardă zilnic minute bune în căutarea unui loc de parcare în zonele în care au domiciliul”, a scris Cristian Popescu pe pagina sa de Facebook.

Parcări supraetajate sectorul 5: Unde vor fi construite

Primăria Sectorului 5 a scos la licitație un contract în valoare de 92 de milioane de lei pentru construirea acestor parcări supraterane. Cele trei parcări supraterane vor fi amenajate pe Şoseaua Alexandriei nr. 22-24 (P+3E), Calea Rahovei nr. 327 (P+2E) şi Strada Bârcă nr. 2 (P+2E). Toate vor avea terenuri de sport şi spaţii verzi la ultimul etaj.

„Cea de pe Șoseaua Alexandriei nr. 22-24 va avea aproape 500 de locuri de parcare. Valoarea estimată este de 53 de milioane de lei. Parcarea de pe Calea Rahovei va avea 142 de locuri, iar cea de-a treia, pe Strada Bârcă va avea 120 de locuri. Valoarea acestora din urmă este de 40 de milioane de lei. Cele trei parcări ar urma să fie finalizate în cel mult 8 luni. Parcarea de pe Șoseaua Alexandriei va avea și o piață volantă de peste 700 de metri pătrați. Ofertele pentru licitația publică pot fi depuse până în data de 15 iulie”, a mai scris Piedone.

Primarul sectorului 6 a fost primul care a anunțat construirea unor parcări supraetajate, în urmă cu o lună. Ciprian Ciucu a anunțat recent locurile în care vor fi amplasate aceste parcări. La scurtă vreme, și primarul din sectorul 2, Radu Mihaiu, a făcut un anunț similar.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Cristian Popescu Piedone / Facebook


Cristian Agatie
După o experiență scurtă în presa generalistă și radio, a intrat în presa auto „din oportunism” în 1994, la revista Autoturism a Automobil Clubului Român, și a rămas „din convingere” din 2008, la Auto Bild, un nou proiect demarat în România de Axel Springer în colaborare cu Edipresse. Absolvent ... citește mai mult

Comentarii
Inchide