Aehra SUV: un nou model electric de performanță cu peste 800 de CP

Autor: Adrian Somai 14 nov. 2022 Știri auto

Despre italienii de la Aehra nu s-au auzit prea multe până acum, fiind un start-up la început de drum în industria auto. Aehra SUV și-a făcut însă apariția recent în lumina reflectoarelor, fiind un SUV electric de performanță ce se poate lăuda cu peste 800 de cai putere sub capotă. Noul model va ajunge pe piață în anul 2025.

La prima vedere, Aehra SUV pare un model destul de exotic, cu o înfățișare cel puțin interesantă. Poate că designul ales de italieni nu este pe gustul tuturor, însă mai mult ca sigur că acest model va atrage rapid privirile celor din jur. Potrivit oficialilor start-up-ului, caroseria SUV-ului a fost desenată prin intermediul tehnologiei Computational Fluid Dynamics (CFD) astfel încât modelul să aibă un coeficient aerodinamic foarte mic și un design agresiv.

Putem remarca la prima vedere niște faruri LED subțiri în partea frontală, o capotă bine definită și două seturi de prize de aer foarte pronunțate. Portierele au deschidere de tip foarfecă, semn că italienii s-au inspirat un pic și de la modelele Lamborghini. Mai putem observa un plafon foarte curbat confecționat din sticlă și niște oglinzi extrem de subțiri. SUV-ul este echipat cu jante de 23 de inci în partea din față, respectiv cu jante de 24 de inci în partea din spate.

Aehra SUV impresionează și la nivel de performanțe

Lucrurile bune nu se opresc aici, italienii anunțând că SUV-ul va fi echipat cu un sistem de motorizare electric capabil să livreze 816 cai putere. În aceste condiții, viteza maximă pe care o va putea atinge Aehra SUV a fost limitată electronic la 256 km/h. De asemenea, SUV-ul ar urma să aibă o autonomie de peste 800 de kilometri, ceea ce s-ar dovedi impresionant.

Mai multe detalii nu au fost oferite încă, Aehra SUV fiind programat să își facă debutul pe piață abia în anul 2025. Potrivit primelor informații, prețul SUV-ului ar urma să fie cuprins intre 160.000 și 180.000 de euro.

Sursa: Top Gear 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Aehra


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide