Înlocuitorul lui Lamborghini Aventador va fi dezvăluit în primăvara anului viitor

Autor: Adrian Somai 13 nov. 2022 Știri auto

La sfârșitul lunii septembrie vorbeam despre ieșirea din producție a lui Lamborghini Aventador, ultimul model fiind un Ultimae cu 780 de cai putere sub capotă. Recent, oficialii constructorului italian au confirmat debutul înlocuitorului lui Aventador, noul model urmând să fie dezvăluit în primăvara anului viitor.

După 11 ani în care s-a regăsit pe linia de producție, cariera lui Aventador s-a încheiat. Ultimul model produs a fost unul special, fiind o versiune Ultimae cu 780 de cai putere sub capotă și tracțiune integrală. Cel mai probabil, a fost și ultimul Lamborghini propulsat strict de o unitate de motorizare V12, toate zvonurile indicând la acea vreme faptul că un motor plug-in hybrid este aproape.

După două luni în care au apărut tot felul de zvonuri cu privire la modelul ce va înlocui Aventador în gama constructorului din Sant’Agata Bolognese, oficialii mărcii italiene au confirmat în cele din urmă că noul model va fi dezvăluit oficial în primăvara anului viitor, în luna martie. Succesorul lui Aventador păstrează motorul V12, însă de această dată va fi unul hibrid cu încărcare la priză. Anunțul a fost făcut chiar de către CEO-ul producătorului italian, Stephan Winkelmann.

Mai multă putere și mai mult sunet

Anunțul făcut de șeful mărcii italiene a venit la pachet și cu o promisiune care aduce entuziasmul în tabăra fanilor Lamborghini, Winkelmann ținând să precizeze că noul model va fi unul și mai spectaculos decât Aventador.

Dacă promisiunea CEO-ului Lamborghini nu era de ajuns, șeful departamentului tehnic al constructorului italian a mai adăugat că noul model va avea “mai multă putere, mai multe turații și mai mult sunet”. De asemenea, în ciuda masei totale mai mari pe care o va avea noul model, cauzată de noul sistem hibrid cu încărcare la priză, puterea motorului va fi livrată în așa fel încât să nu se simtă deloc greutatea suplimentară.

Sursa: AutoExpress

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide