Cum ajungi de la Aeroportul Henri Coandă la Gara de Nord în 15 minute?

Autor: ProMotor 07 mai 2020 Știri auto

De la Aeroportul “Henri Coandă” la Gara de Nord în 15 minute? Fostul căpitan al echipei naționale de fotbal, Gică Popescu, spune că se poate! Acesta a vizitat lucrările la calea ferată care vor uni terminalele aeroportului de cea mai importantă gară din București.

GALERIE FOTO

Gică Popescu este consilier onorific al premierului Ludovic Orban pentru organizarea EURO 2020 la București. Competiția ar fi trebuit să aibă loc anul acesta, dar pandemia de coronavirus a blocat desfășurarea evenimentului. Acesta a fost reprogramat pentru anul viitor, turneul final păstrându-și denumirea și logo-ul. Autoritățile române câștigă astfel timp pentru a pune în aplicare o parte dintre punctele din caietul de sarcini.

Gică Popescu a publicat pe Facebook imagini din vizita sa de lucru de la aeroport și scrie că acestea sunt gata în proporție de 70%.

„De la aeroport la Gara de Nord în 15 minute! […] Când vorbeam despre calea ferată de la Otopeni la Gara de Nord, oamenii mă priveau cu neîncredere. Pe undeva, erau îndreptăţiţi. Ultimul tronson de cale ferată în România s-a construit în 1984 … Mi-am asumat public proiectul acesta şi mărturisesc că m-a încercat azi, văzând că lucrările sunt gata în proporţie de 70 la sută, o senzaţie de mândrie, dar şi de emoţie. Pot spune că este proiectul meu de suflet”, a scris pe Facebook cu un optimism îndrăzneț fostul căpitan al naționalei.

Calea ferată care va uni Aeroportul Henri Coandă din Otopeni de Gara de Nord din București va avea o lungime de aproximativ 17 kilometri. Distanța va fi parcursă în aproximativ 15 minute.

Noul termen de finalizare a lucrărilor este luna august a acestui an. În urmă cu jumătate de an, autoritățle încă așteptau o decizie instanței în privința exproprierilor pe traseul căii ferate, aprobat de Guvern în iulie 2019.

Trei partide din cadrul grupei C a Campionatului European de Fotbal și una din faza optimilor se vor desfășura la București.

 

DE LA AEROPORT LA GARA DE NORD IN 15 MINUTE!

După ce am vizitat săptămâna trecută cele 3 stadioane aflate în…

Posted by Gheorghe Popescu on Wednesday, 6 May 2020

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Gică Popescu/Facebook



Comentarii
Inchide