Aglomerat în noaptea de Revelion. Polițiștii au reținut peste 300 de permise și zeci de certificate de înmatriculare

Autor: Andreea Ditcov 02 ian. 2023 Știri auto
Aglomerat în noaptea de Revelion. Polițiștii au reținut peste 300 de permise și zeci de certificate de înmatriculare

Noaptea de Revelion nu a fost una lipsită de incidente pentru polițiștii rutieri. Aceștia au acționat, ridicând sute de permise și zeci de certificate de înmatriculare pentru neregulile surprinse în trafic.

Cei care au condus în noaptea de Revelion nu au fost scutiți de controalele polițiștilor. Oamenii legii au ridicat 338 de permise de conducere şi au retras 84 de certificate de înmatriculare pentru neregulile depistate.

„Aproximativ 26.000 de angajaţi ai Ministerului Afacerilor Interne au fost la datorie, nivel naţional, pentru a asigura ordinea publică şi măsurile de prevenire şi intervenţie în situaţii de urgenţă în contextul manifestărilor publice organizate de Revelion. Astfel, în noaptea dintre ani nu au fost înregistrate evenimente deosebite care să perturbe climatul de ordine şi siguranţă publică. În ultimele 24 de ore, principalele misiuni ale efectivelor Ministerului Afacerilor Interne au fost prevenirea şi combaterea faptelor ilegale, creşterea gradului de siguranţă rutieră, supravegherea şi controlul frontierei de stat şi asigurarea intervenţiei eficiente în situaţii de urgenţă. Structurile MAI au intervenit la 4.416 de evenimente, 2.987 dintre acestea fiind circumscrise menţinerii ordinii publice, iar 1.429 circumscrise situaţiilor de urgenţă. La nivelul structurilor de poliţie au fost semnalate 797 posibile infracţiuni, aproape 25% dintre acestea fiind din oficiu. În baza probatoriilor administrate de poliţişti în cauze penale aflate în lucru, în cursul zilei de ieri (i.e. 31 decembrie), s-au dispus măsuri preventive pentru 17 persoane, iar în urma investigaţiilor desfăşurate au fost identificaţi 11 autori în 7 dosare penale cu AN, aflate în evidenţă”, a transmis Ministerul Afacerilor Interne.

Unele petreceri s-au terminat în arestul poliției

Tot în noaptea de Revelion au fost prinse 14 persoane urmărite naţional sau internaţional, faţă de care au fost dispuse măsurile legale. În total, polițiștii și jandarmii au surprins în flagrant 218 de infractori care au în prezent dosare penale pentru multiple fapte săvârșite, scrie News.ro.

Au fost constatate 3.600 de contravenţii în baza cărora au fost date amenzi cu o valoare de peste 1,5 milioane de lei.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Facebook - Poliția Română


Andreea Ditcov
Andreea Ditcov
Andreea Ditcov este cel mai nou Redactor al echipei ProMotor.ro. Licențiată în Economie și Relații Internaționale, cu studii finalizate în Marea Britanie, a făcut primii pași în presă în urma unui proiect academic despre defrișările ilegale din Europa. Timp de trei ani a adunat experiență ... citește mai mult

Comentarii
Inchide