Proprietăți cumpărate cu bani din mită. Polițiști, instructori auto și intermediari, implicați în dosarul Serviciul Permise Suceava

Autor: Andreea Ditcov 16 dec. 2022 Știri auto
Proprietăți cumpărate cu bani din mită. Polițiști, instructori auto și intermediari, implicați în dosarul Serviciul Permise Suceava

Procurorii DNA au trimis în judecată cel de-al cincilea dosar privind mita primită în cadrul Serviciului de Permise Suceava. În dosar sunt inculpați 25 de polițiști, instructori auto și alți intermediari.

În schimbul sumelor de bani cerute, aceștia facilitau fraudarea probei teoretice a examenului de obținere a permisului de conducere. Cei care au apelat la aceste servicii sunt 70 de candidați, care au trecut prin examen în luna septembrie 2020.

Un comisar-șef nu a risipit banii luați în mod ilegal, iar cu suma primită a achiziționat terenuri, apartamente, case, spații comerciale și mașini, acestea însumând două milioane de euro, scrie hotnews.

Mită de 118.000 de euro primită într-o singură lună

În prezent se fac încă cercetări într-un dosar separat în privința fraudării probei practice a examenului de obținere a permisului de conducere. Printre cei trimiși în judecată joi de DNA se numără Radu Ionuț Obreja (comisar șef de poliție, șef al Compartimentului Regim Permise de Conducere și Examinări din cadrul S.P.C.R.P.C.I.V. Suceava), trimis în fața instanței pentru luare de mită în formă continuată și instigare la spălarea banilor, Gheorghe Ionel Perijoc (agent de poliție la Direcția Permise Suceava), trimis în judecată pentru complicitate la luare de mită în formă continuată, dar și alte 23 de persoane fizice pentru fapte de complicitate la luare de mită și spălare a banilor.

Case și mașini în valoare de 2 milioane de euro

În rechizitoriul întocmit de DNA a fost arătat că Radu Obreja, prin intermediul lui Gheorghe Perijoc, ar fi primit în perioada 7 – 18 septembrie 2020 de la 70 de candidați mită în valoare de 118.000 euro. Banii au fost oferiți în schimbul răspunsurilor la întrebările examenului teoretic sau pentru a le permite să intre în sală cu echipamente audio – video, care să le permită fraudarea examenului.

Dosarul mai prevede și săvârșirea altor fapte între anii 2017 – 2020, când Obreja a determinat mai multe persoane din anturajul său, acum cercetate în dosar, să îl sprijine în ascunderea originii ilicite a banilor. Aceștia au fost îndemnați să folosească sau să transfere sume în valoare de 1.330.000 euro și 246.500 lei. Aceleași persoane au cumpărat pe persoană fizică, dar în folosul lui Radu Obreja terenuri, apartamente, case sau spații comerciale în valoare totală aproximativă de 1.809.465 euro, dar și autoturisme în valoare de peste 80.000 euro.

DNA a pus sechestru asigurător pe mai multe bunuri ale lui Radu Obreja.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Andreea Ditcov
Andreea Ditcov
Andreea Ditcov este cel mai nou Redactor al echipei ProMotor.ro. Licențiată în Economie și Relații Internaționale, cu studii finalizate în Marea Britanie, a făcut primii pași în presă în urma unui proiect academic despre defrișările ilegale din Europa. Timp de trei ani a adunat experiență ... citește mai mult

Comentarii
Inchide