Al doilea producător străin de componente auto din Bulgaria se retrage de pe piaţa locală. Care este motivul

Autor: Bogdan Cojocaru 24 ian. 2019 Știri auto
Al doilea producător străin de componente auto din Bulgaria se retrage de pe piaţa locală. Care este motivul

ALC Bulgaria EOOD, divizia bulgară a producătorului canadian de tapiserie auto ALC, a depus cerere de intrare în faliment şi se va retrage de pe piaţa bulgară. Motivul din spatele deciziei are legătură cu deficitul de forţă de muncă de pe această piaţă. Acesta este al doilea producător străin din industria automotive care se retrage de pe piaţa Bulgariei din cauza deficitului de forţă de muncă, scrie Ziarul Financiar.

Potrivit unui comunicat emis de ministerul bulgar al muncii şi politicii sociale, citat de bta, Agenţia de ocupare a forţei de muncă şi Inspectoratul de muncă vor oferi consul­tanţă celor aproximativ 1.600 de muncitori din cele trei fabrici pe care ALC le deţine în Bulgaria, muncitori care vor fi dispo­ni­bilizaţi.

ALC are fabrici în Mousacevo, Ihtiman şi Blagoevgrad.

Deţinătorul companiei anunţase cu o lună în urmă că-şi re­duce operaţiunile din Bulgaria din cauza deficitului de per­so­nal calificat, potrivit Novinite.

Prima fabrică a companiei produce tapiserie din piele pentru BMW, în timp ce principalul client al bazei din Ihtiman este Mini Cooper. În ultimii ani, ALS Bulgaria s-a con­fruntat cu o scădere a veniturilor.

ALC este al doilea producător străin de componente auto care se retrage de pe piaţa bulgară. Cu aproximativ un an în urmă, compania belgiană Malmar, care produce com­po­nen­te de autobuze şi camionete pentru Volvo şi Renault, anunţa că intenţionează să se retragă din Bulgaria din acelaşi motiv, al penuriei de forţă de muncă. În 2016, managementul Malmar confirma că firma belgiană va investi într-o unitate de producţie în Plovdiv, însă doi ani mai târziu compania a decis să se retragă de pe piaţa bulgară.

Anterior, compania cu sediul în Gent îşi anunţase intenţia de a copia experienţa pozitivă înregistrată la baza sa de producţie din Letonia deschizând o nouă fabrică în Bulgaria.

În Letonia, compania a intrat în 2006 cu numai şase angajaţi, un deceniu mai târziu numărul angajaţilor crescând la peste 150.

Cât priveşte investiţia din Bulgaria, fabrica din Plovdiv urma să devină operaţională în trimestrul trei al anului 2016, dar producţia nu a mai fost lansată, fiind clar că Malmar a abandonat complet ideea de a face afaceri în Bulgaria.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult
Ziarul Financiar
Ziarul Financiar

Comentarii
Inchide