Cum s-a dat de gol un șofer care consumase droguri

Autor: ProMotor 10 mai 2020 Știri auto
Cum s-a dat de gol un șofer care consumase droguri

Un șofer de 32 de ani care consumase droguri a vrut să reclame forţelor de ordine nereguli în trafic, dar s-a ales el însuşi cu dosar penal, după ce poliţiştii au constatat că acesta consumase canabis înainte de a se urca la volan.

Pe data de 7 mai, agenţii Secţiei de Poliţie Rurală Săvineşti au fost sesizaţi de un conducător auto care cerea să se facă cercetări după ce ar fi fost şicanat în trafic în timp ce se deplasa pe DN 15, şosea care face legătura între Piatra Neamţ şi Bacău. Nu se ştie dacă incidentul s-a petrecut într-adevăr sau a fost doar rodul imaginaţiei bărbatului consumator de cannabis.

Plângerea a fost preluată de oamenii legii, dar, în timp ce efectuau cercetările, au observat că reclamantul avea o atitudine ciudată.

Comportamentul său nu era unul normal, acesta fiind incoerent în vorbire şi având dificultăţi în a-şi menţine echilibrul, astfel că poliţiştii l-au testat cu aparatul DrugTest.

Suspiciunile lor s-au adeverit, rezultatul indicând o valoare pozitivă pentru cannabis, astfel că i s-a întocmit dosar penal, scrie Adevarul.ro.

Ce pericol reprezintă un șofer care consumă droguri

Un șofer care consumă droguri şi apoi se urcă la volan preprezintă un pericol uriaş pentru sine și ceilalți participanți la trafic. Substanţele interzise afectează cât simţul vizual cât şi pe cel auditiv.

În ultimul an, numărul şoferilor care se urcă drogaţi la volan s-a dublat. Specialiştii spun că riscul ca ei să producă un accident este foarte mare. Cu simţurile afectate de substanţe, ei nu mai pot distinge culorile de la semafor şi pot uşor să atingă viteze astronomice.

În anul 2019 mai bine de 330 de şoferi au avut probleme penale după ce au fost prinşi drogaţi la volan. Majoritatea consumaseră cocaină, ecstasy sau canabis. Interesant este că nu toate tipurile de substanțe pot fi depistate de aparatele anti-drog. Aparent, Bucureștiul este orașul în care au fost depistați cei mai mulți șoferi sub influența drogurilor.

Şoferii prinşi drogaţi la volan riscă pedeapsa cu închisoare de până la 5 ani.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Facebook



Comentarii
Inchide