Alertă meteo până luni noaptea. Va viscoli în aproape jumătate din ţară

Autor: Promotor 04 ian. 2020 Știri auto
Alertă meteo până luni noaptea. Va viscoli în aproape jumătate din ţară

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, sâmbătă, o atenţionare cod galben de viscol, temperaturi scăzute şi ninsori îndeosebi al altitudini mari, care vizează aproape jumătate din ţară. Avertizarea este valabilă până luni noaptea, la ora 22.00.

Potrivit ANM, sâmbătă şi duminică, local şi temporar, vor fi intensificări ale vântului în cea mai mare parte a ţării, cu rafale în general de 45 – 55 km/h, iar la munte de peste 70 km/h, anunță Mediafax.

Pe parcursul zilei de luni vântul va avea intensificări îndeosebi în regiunile sud-estice şi în Carpaţii Meridionali.

Temporar vor fi precipitaţii, astfel că în zona montană va ninge, în centrul, vestul, nordul şi nord-estul teritoriului vor predomina ninsorile, iar în sud-est vor fi precipitaţii mixte. Local se va depune strat de zăpadă şi, pe arii restrânse, se va forma polei sau gheţuş.

Meteorologii spun că zăpada va fi viscolită sau spulberată în zona montană şi, trecător, la început în regiunile vestice, apoi mai ales în cele estice, nord-vestice şi centrale.

Avertizarea intră în vigoare sâmbătă la ora 17.00 şi este valabilă până luni noaptea, la ora 22.00.

O altă avertizare valabilă de sâmbătă, de la ora 18.00 până luni, la ora 06.00, vizează zona de munte, unde, la peste 1.700 de metri vor fi ninsori, intensificări puternice ale vântului, viscol.

Astfel, la începutul intervalului în Carpaţii Occidentali, iar din a doua parte a nopţii de sâmbătă spre duminică mai ales în Carpaţii Meridionali, va ninge moderat cantitativ şi se va depune strat nou de zăpadă, local consistent.

„Vântul va avea intensificări, cu viteze la rafală în general de 65 – 75 km/h, iar la altitudini mai mari de 1700 m, mai ales în Carpaţii Meridionali şi de Curbură, peste 90 – 100 km/h, viscolind şi spulberând zăpada”, potrivit ANM.

În zona Moldovei, de duminică, de la ora 09.00 până luni dimineaţa, la ora 06.00, vor fi intensificări ale vântului cu viteze în general de 55 – 65 km/h, iar pe arii restrânse 70 – 75 km/h. Local şi temporar vor fi precipitaţii predominant sub formă de ninsoare, iar zăpada va fi trecător spulberată.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotorComentarii
Inchide