Cele mai frecvente probleme care pot apărea la mașină în perioada rece

Autor: ProMotor 04 ian. 2020 Știri auto
Cele mai frecvente probleme care pot apărea la mașină în perioada rece

Odată cu frigul din perioada iernii pot apărea și problemele la mașină. Există anumite elemente mai „sensibile” care, în perioada rece, sunt predispuse să cedeze.

Grijă la ștergătoare

Un lucru pe care îl fac mulți șoferi este să plece la drum fără să dezghețe parbrizul. Este important să dezlipim ștergătoarele de geam, mai ales după ce a nins, pentru a nu risca să distrugem motorașul care acționează brațele ștegătoarelor. De asemenea, iarna este foarte indicată folosirea funcției de dezaburire.

Sistemul de fânare în perioada rece

Nu este indicat să lași frână de mâna trasă peste noapte întrucât gerul va afecta plăcuțele de frână și etrierul, iar dimineață frână va fi blocată. Chiar dacă această revine în poziție normală după câțiva metri, frecarea va duce uzarea prematură a acestora, sau ovalizarea lor.

Chederele

Chederele sunt cele mai predispuse la îngheț în timpul iernii. Cauciucul poate fi afectat de temperatură, iar momentul în care veți trage cu putere de acestea pentru a curăța parbrizul, geamurile laterale etc. se vor deplasa din poziția lor, iar acest lucru va duce la pierderea etanșeității, început de rugină și diverse alte probleme legate de sunet. Pentru a proteja chederele putem să le ungem cu o soluție care conține silicon.

Deschidem geamul când afară este ger?

Nu este recomandat să deschideți geamurile când afară este ger. De ce? Pentru că vor îngheța și se vor bloca. Dacă gheață lipește geamul de chedere, atunci când vei apasă butonul, macaraua nu va avea puterea să tragă geamul în jos.

Oglinzile

Între spațiul dintre oglindă și carcasa se va adună apă și va îngheța. Nu este indicat să umblați la poziția oglinzilor laterale înainte să fie dezghețate întrucât există riscul ca unele elemete să cedeze.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor



Comentarii
Inchide