Alfa Romeo anunță că viitoarele generații Giulia și Stelvio vor fi 100% electrice

Autor: Adrian Somai 23 nov. 2022 Știri auto

Alfa Romeo își continuă tranziția către o electrificare a portofoliului, modelele Giulia și Stelvio fiind cele care vor primi o viitoare generație cu propulsie electrică. Anunțul a venit chiar din gura unui oficial al mărcii italiene, cele două modele urmând să primească o nouă generație în următorii ani.

Nu a trecut deloc mult de la actualizarea pe care au primit-o cele două modele Alfa Romeo, update-ul prezentat de constructorul italian neaducand suprize notabile. Se pare că a venit însă deja vremea să vorbim despre o nouă generație a celor două modele, generație care cel mai probabil ne va aduce câteva schimbări substanțiale.

Daniel Guzzafame, șef de produs în cadrul producătorului italian, a vorbit deschis despre viitorul celor două modele, aducând în discuție problema emisiilor cu care vin la pachet la această oră Giulia și Stelvio. “În anumite țări, nu mai poți livra o mașină care emite 200 de grame CO2 per kilometru pentru că majoritatea oamenilor nu o vor mai cumpăra”, spune oficialul Alfa Romeo.

Versiunile actuale sunt mult prea poluante

Asta explică și cifrele de vânzări destul de mici pe care le mai raportează cele două modele pe piața europeană în ultima vreme. Actualizarea recent prezentată probabil nu va reuși să schimbe lucrurile prea mult, trebuie să recunoaștem. Mai ales dacă ne gândim la prețurile acestor modele, prețuri destul de mari cauzate de taxele tot mai mari aplicate de Uniunea Europeană mașinilor care poluează.

Același oficial al mărcii italiene mai spune și că o eventuală electrificare a platformei pe care sunt construite cele două modele nu ar renta prea mult, din punct de vedere al costurilor. În aceste condiții, cea mai bună soluție ar fi trecerea la un sistem de propulsie 100% electric. În plus, Alfa Romeo a anunțat deja că își propune ca începând cu anul 2027 să vândă numai modele electrice în Europa, China și America de Nord.

Sursa: Motor1

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide