Alfa Romeo anunță printr-un teaser video pregătirea unui nou supercar

Autor: Adrian Somai 02 ian. 2023 Știri auto

Italienii de la Alfa Romeo nu au stat deloc pe gânduri și au început anul așa cum trebuie, adică cu o surpriză. Printr-un scurt clip video postat pe Instagram în care ne erau prezentate modelele actuale din gamă, italienii ne-au lăsat să vedem și o parte din designul unui viitor supercar ce ar urma să fie lansat în 2023.

Anul 2022 a adus pentru Alfa Romeo niște versiuni îmbunătățite pentru modelele Giulia și Stelvio, lângă acestea făcându-și apariția și noul crossover compact Tonale. Noul an se anunță însă a fi mult mai interesant, Alfa Romeo lăsându-ne să vedem un design al farurilor spate care nu este oferit în prezent pe niciunul dintre modelele disponibile în gama constructorului italian.

Designul circular pe care îl putem remarca în clipul video ne aduce aminte de modelul 4C, scos din producție în urmă cu câțiva ani, sau chiar de modelul 8C, comercializat la sfârșitul anilor 2000. Cel mai probabil, noul model se va încadra oarecum între cele două, drept pentru care a fost botezat deja 6C de cei de la Motor1.

Ultimul model cu motorizare pe benzină

Din punct de vedere tehnic, acest supercar va fi echipat cu un motor cu șase cilindri, cel mai probabil un V6 twin turbo cu capacitate de 2.9 litri. De fapt, este unitatea pe care o știm de la Giulia GTA, caz în care dezvoltă 540 de cai putere și un cuplu maxim de 600 Nm. Rămâne de văzut dacă vom avea niște cifre mai mari totuși pentru acest supercar!

Cel mai probabil, acest supercar urmează să fie ultimul model din gama Alfa Romeo care va fi echipat cu o unitate de motorizare pe benzină. Conducerea producătorului italian a anunțat deja că Alfa Romeo se va transforma într-un brand pur electric mai târziu în acest deceniu. Totodată, viitoarele generații Giulia și Stelvio au fost deja confirmate ca vehicule electrice.

VIDEO:

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Alfa Romeo (@alfaromeoofficial)

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Captura ecran Instagram Alfaromeoofficial


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide