Alfa Romeo prezintă ediția specială Estrema pentru modelele Giulia și Stelvio (cu video)

Autor: Mihai Morcovescu 30 mart. 2022 Știri auto

Constructorul italian de automobile Alfa Romeo a lansat o ediție specială pentru modelele Giulia și Stelvio. Aceasta se numește Estrema și reprezintă un fel de punte de legătură între versiunile Veloce și cele de performanță Quadrifoglio.

Ediția specială Estrema oferă până la 410 CP

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

Din punct de vedere estetic, cele două modele au primit câteva modificări minore. Acestea constau într-un finisaj din fibră de carbon la nivelul grilei frontale și a carcaselor oglinzilor laterale. De asemenea, clienții au la dispoziție patru culori pentru caroserie.

Același finisaj regăsim și la interior, unde clienții mai beneficiază și de tapițerie din piele Alcantara. La exterior se mai disting câteva detalii finisate în negru lucios precum emblema „Estrema” și etrierele sistemului de frânare.

Printre upgrade-urile primite de sedanul Giulia Estrema și Stelvio Estrema se numără un LSD (diferențial cu alunecare limitată) și o suspensie activă. Aceasta „citește” condițiile de drum și oferă o manevrabilitate mai bună la viteze mari și o ținută de drum confortabilă. Cele două mașini sunt „încălțate” cu jante de 19 inch, respectiv, 21 de inch, în cazul SUV-ului compact.

Din păcate, upgrade-urile nu se extind și sub capotă. Astfel, noua ediție specială Estrema este oferită în două variante de motorizări. Prima dintre acestea este una turbo pe benzină de 2,0 litri, care produce 284 CP și 415 Nm de cuplu. Cealaltă motorizare este un diesel de 2,2 litri, care oferă 210 CP.

Ambele versiuni sunt conectate la o cutie de viteze automată cu 8 trepte, care transmite puterea către toate cele patru roți la Stelvio. De partea cealaltă, Giulia Estrema poate fi comandată cu tracțiune integrală Q4.

În aceste condiții, sedanul italian sprintează de la 0 la 100 km/h în doar 5,1 secunde, în timp ce versiunea cu tracțiune spate atinge „suta” în 5,5 secunde. Stelvio Estrema este creditat tot cu un timp de 5,5 secunde pentru realizarea reprizei 0-100 km/h.

Oficialii de la Alfa Romeo au lansat deja comenzile pentru ambele modele. Primele livrări sunt programate pentru al treilea trimestru din acest an. Giulia Estrema are un preț de pornire de aproximativ 49.500 de euro (varianta cu tracțiune spate), în timp ce Stelvio Estrema costă de la aproape 53.000 de euro.

Sursa: Carscoops

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Alfa Romeo


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide