Alfa Romeo Giulia SWB Zagato este un coupe sportiv cu aspect retro și peste 500 CP

Autor: Ionuț Vîlciu 20 dec. 2022 Știri auto

Alfa Romeo a dezvăluit noul model Giulia SWB Zagato. Coupe-ul vine cu design inspirat de modelele clasice și are peste 500 CP.

Giulia SWB este cel mai nou model al producătorului italian de automobile, născut din colaborarea dintre Alfa Romeo și Zagato. Mașina a fost creată pentru a celebra 100 de ani de la primul parteneriat creat între cele două nume din automobilismul italian, scrie Motor1.

Așa cum sugerează și numele, mașina a rezultat din scurtarea sedanului Giulia pentru a crea coupe-ul cu două locuri. Mașina donatoare a fost o Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio. Zagato a dus mașina la specificații de Giulia Quadrifoglio GTAm, dar a păstrat cutia de viteze manuală.

Alfa Romeo Giulia SWB Zagato este un model unicat cu un design puternic

Partea frontală îmbină aspectul retro cu filosofia modernă de design a companiei. Mașina este inspirată de Alfa Romeo SZ. Bineînțeles, mașina are elemente de design moderne, precum semnătura luminoasă LED introdusă pe Alfa Romeo Tonale, dar pe care au primit-o și Giulia și Stelvio.

Partea frontală păstrează stilul agresiv al brandului, dar și grila triunghiulară specifică. Partea laterală este dominată de jantele de mari dimensiuni și de aripile evazate. Se pare că o mare parte dintre panourile caroseriei au fost reproiectate și realizate din fibră de carbon.

Putere pe măsura aspectului

Inima acestei mașini unice este un motor de 2,9 litri V6, care produce 533 CP și 600 Nm cuplu. Toată puterea ajunge la roțile din spate prin intermediul unei transmisii manuale cu șase rapoarte.

Așa cum spuneam, mașina celebrează 100 de ani de la primul proiect creat de Alfa Romeo împreună cu Zagato. Se pare că designerul italian a fost contactat de un client din Germania. Mașina a trecut printr-o ședință foto pe circuitul „La Pista” din Arese. De aici, mașina va fi înmânată proprietarului de drept. Nu au fost dezvăluite cifre referitoare la preț, dar acesta ar trebui să fie unul pe măsura magnitudinii proiectului.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Motor1


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide