Alfa Romeo Giulietta iese din fabricație

Autor: ProMotor 12 feb. 2020 Știri auto

Alfa Romeo Giulietta, modelul compact al italienilor, iese din fabricație în această primăvară, potrivit unor surse din industria auto. Informația a apărut pe mai multe site-uri din Italia, printre care V:Motori și ClubAlfa.it.

Intră în Galeria FOTO

Potrivit acestora, italienii de la Alfa Romeo înregistrează o cerere scăzută pentru rivalul lui Audi A3, motiv pentru care producția la uzina din Cassino are o cadență redusă. Aici se produc între 40 și 70 de exemplare Alfa Romeo Giulietta pe zi, departe de nivelul de sustenabilitate. Aparent, scoaterea din fabricație a Giuliettei este necesară și pentru a face loc în fabrica de la Cassino unui SUV compact Maserati, care va fi poziționat sub Levante.

Soarta Giuliettei pare pecetluită în acest moment, mai ales că nu doar acest model are vânzări slabe, ci întreaga gamă Alfa Romeo. Modelul nu are planificat niciun succesor, brandul italian concentrându-se pe producția viitorului SUV Tonale. ACeastă evoluție este precipitată și de măsurile de austeritate impuse de Fiat-Chrysler Automobile.

Potrivit celui mai recent road-map al companiei, Alfa Romeo va lansa un al treilea SUV în 2022. De această dată este vorba de un model de segment B, care va concura în Europa cu Audi Q2 și Mercedes-Benz GLA. Compania italiană speră că cele trei SUV-uri (Stelvio, Tonale și modelul de segment B) vor conmtribui la o relansare a vânzărilor, într-o piață care preferă SUV-urile în detrimentul altor modele, cum este Giulietta.

Alfa Romeo Giulietta a fost lansată pe piața europeană în 2010, beneficiind de două facelift-uri, în 2014 și 2016. De asemenea, pentru anul de model 2019 a mai primit o actualizare minoră.

sursa: carscoops.com

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide