Alfa Romeo Milano se va numi Junior. Decizia a fost luată în urma criticilor autorităților italiene

Autor: Ionuț Vîlciu 16 apr. 2024 Știri auto

Alfa Romeo schimbă numele noului său SUV. Din cauza criticilor aduse de autoritățile italiene, numele Milano va fi schimbat cu Junior.

Numele Milano nu este ok? Junior atunci! Așa începe comunicatul emis de Alfa Romeo în urma scandalului iscat în urma criticilor aduse de un oficial al guvernului italian. Decizia vine la doar câteva zile de la prezentarea primului său model electric, mașină ce urma să poarte numele de Milano.

„În ciuda faptului că Alfa Romeo crede că numele îndeplinește toate cerințele legale și că există probleme mult mai importante decât numele unei mașini noi, Alfa Romeo a decis să schimbe numele din Milano în Junior în spiritul promovării înțelegerii reciproce”, se arată în comunicatul publicat de brandul italian.

De Alfa Romeo schimbă numele noului său model?

Săptămâna trecută am făcut cunoștință cu Milano, primul model complet electric al producătorului italian. În ciuda numelui, mașina nu va fi construită în Italia, ci în Polonia, la fabrica din Tychy. Din cauza aceasta, ministrul italian al industriei, Adolfo Urso, a sugerat că numele este ilegal. După cum a explicat el, „O mașină numită Milano nu poate fi produsă în Polonia”, deoarece legea „stipulează că nu puteți da indicații care să inducă în eroare consumatorii”. De fapt, el a susținut că cumpărătorii ar fi păcăliți să creadă că noul crossover este fabricat în Milano.

„Suntem perfect conștienți că acest moment va rămâne în istoria brandului. Alegerea numelui Junior a fost una complet naturală, mai ales pentru că acest nume a fost printre opțiunile noastre încă de la început,” a declarat Jean-Philippe Imparato, CEO-ul Alfa Romeo.

Schimbarea numelui a venit într-un mod surpinzător, mai ales dacă ne gândim că guvernul italian a avut timp la dispoziție pentru a contesta numele înainte de lansarea mașinii. Într-o notă umoristică, Alfa Romeo a râs pe seama acestui fapt și a mulțumit guvernului pentru „publicitatea gratuită adusă de această dezbatere”.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Alfa Romeo


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide