Producția noului Fiat 600e a început la uzina din Polonia

Autor: Ionuț Vîlciu 13 sept. 2023 Știri auto

Noul Fiat 600e intră oficial în producție. Modelul cu propulsie complet electrică oferă până la 400 de kilometri autonomie și va fi produs în Polonia.

După prezentarea oficială din iulie, producția de serie a noului Fiat 600e la uzina Stellantis din Tychy a început pe 7 septembrie. Primul 600e produs a fost o versiune de top La Prima în culoarea portocalie „Sun of Italy”.

Noul Fiat 600e are un design care aduce aminte de actuala generație de Fiat 500. Păstrează aceleași proporții rotunjite, farurile rotunde cu lumini de rulare pe timp de zi care imită niște gene, dar este mai înalt, mai lung și mai robust. Noul model măsoară 4,17 metri în lungime, nefiind o mașină foarte lungă, ceea ce înseamnă că va fi ușor de manevrat pe străzile aglomerate ale orașelor, dar și ușor de parcat.

Fiat 600e împarte platforma tehnică cu noul Jeep Avenger și folosește aceeași arhitectură cu un singur motor electric montat pe puntea față, ce dezvoltă 156 CP și o baterie de 54 kWh.

Fiat 600e poate parcurge până la 400 de kilometri cu o singură încărcare

Noul Fiat 600e își propune să ofere o autonomie de peste 400 de kilometri în ciclul combinat WLTP datorită acumulatorului de 54 kWh. Condus în oraș, noul crossover electric trebui să aibă suficientă energie pentru a parcurge peste 600 de kilometri cu o singură încărcare a bateriilor. De asemenea, mașina se poate încărca rapid cu până la 100 kW, caz în care va dura mai puțin de jumătate de oră pentru a reîncărca bateria la până la 80%.

La uzina din Tychy lucrează, în prezent, peste 2.000 de persoane. Printre mașinile care au fost sau sunt produse aici se numără actualul Fiat 600, Jeep Avenger, Fiat 500 sau fiat Panda. De la începutul producției în 1975 și până în decembrie 2022, fabrica din Tychy a produs 10,8 milioane de mașini.

Cât despre prețuri, în Italia, noul 600 pur electric are un preț de pornire de 35.950 de euro pentru versiunea Red. În cazul nivelului de echipare de top, La Prima, prețul de pornire este de 40.950 de euro.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Fiat


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide