Alfa Romeo pregătește un SUV electric de mari dimensiuni. Când ar urma să debuteze?

Autor: Mihai Morcovescu 26 mart. 2022 Știri auto

Producătorul italian de automobile Alfa Romeo pare să nu se mulțumească să aibă în portofoliu doar două SUV-uri. Marele deziderat al torinezilor este acela de a deveni marca premium numărul 1 a Grupului Stellantis, iar primul pas îl reprezintă construirea unui SUV electric de mari dimensiuni.

Alfa Romeo va lansa noul SUV în 2027

În 2016, Alfa Romeo surprindea întreaga industrie auto și lansa Stelvio, primul SUV din istoria mărcii. Modelul compact avea să primească în 2020 un facelift binemeritat la jumătatea ciclului de viață. Acesta a constat în modificări subtile de design și introducerea unor motorizări mild-hybrid.

La începutul lunii februarie, italienii au aruncat pe piață cel de-al doilea lor SUV, denumit Tonale. Acesta este poziționat în gamă sub Stelvio și este primul model Alfa Romeo care propune o versiune plug-in hybrid.

Italienii par să nu se oprească aici, iar acest lucru îl spune chiar CEO-ul Jean-Philiipe Imparato. Acesta a declarat recent pentru publicația olandeză Autoweek că „se pregătește un SUV de mari dimensiuni de înaltă performanță” fără precedent.

„Nu am mai declarat asta până acum, însă vrem să fim brandul premium numărul 1 din Grupul Stellantis. De aceea, toată lumea are așteptări mari de la noi. Drept urmare, vrem să aducem pe piață un SUV de ultimă generație”, a spus Imparato.

Potrivit celor mai recente informații care circulă în industrie, Alfa Romeo lucrează deja la viitorul SUV premium de segment E. Acesta ar urma să rivalizeze cu un modele similare precum BMW X5 și X6.

Italienii iau ca punct de reper brandul bavarez, însă vor ca viitorul lor SUV să atace și să cucerească piețe importante precum China și SUA. De asemenea, brandul din Torino vizează și țările arabe.

Noul SUV Alfa Romeo ar trebui să-și facă debutul în 2027. De altfel, acesta este un an deosebit de important pentru companie, deoarece va marca momentul în care italienii vor produce doar modele complet electrice. Drept urmare, și viitorul SUV ar trebui să fie tot un vehicul cu emisii zero.

Acesta ar urma să fie dezvoltat pe noua platformă STLA Large de la Stellantis și va oferi, se pare, o autonomie ce ar putea ajunge până la 800 de kilometri.

Sursa: Autoblog

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Alfa Romeo


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide