Alfa Romeo prezintă primul teaser cu viitorul Giulia SWB Zagato

Autor: Adrian Somai 08 dec. 2022 Știri auto

Alfa Romeo a publicat la mijlocul acestei săptămâni o primă imagine teaser cu viitorul Giulia SWB Zagato, un model exclusivist ce are la bază actualul Giulia. Este de așteptat ca noul model să își facă debutul în cursul anului 2023.

Așa cum sugerează și numele ales de constructorul italian pentru acest model, caroseria a fost desenată de specialiștii din cadrul Zagato. Noul model va fi construit având la bază actualul Giulia, însă va avea un ampatament ceva mai scurt, potrivit Carscoops. Există voci care susțin chiar că acest nou model ar urma să fie o variantă coupe a lui Giulia, ce va urma să fie produsă într-un număr limitat de exemplare. Totuși, o confirmare oficială în acest sens nu există până acum!

Deși este construit având la bază actualul Giulia, imaginea teaser ce ne-a fost pusă la dispoziție de constructorul italian ne arată faptul că partea din spate a noului Giulia SWB Zagato a suferit modificări substanțiale din punct de vedere estetic. Practic, partea din spate a noului model a fost redesenata complet de cei de la Zagato.

Cel mai probabil, italienii au ales un design de inspirație retro pentru noul Giulia SWB Zagato. Spre exemplu, linia de design ar fi putut fi preluată de la unele modele de renume din portofoliul de odinioară al producătorului italian, precum Alfa Romeo T33 Stradale.

Ce motorizare va avea noul SWB Zagato

Multe informații oficiale nu există în această direcție până la ora actuală, însă au apărut deja mai multe zvonuri pe acest subiect. Potrivit acestora, noul Giulia SWB Zagato ar urma să fie echipat din punct de vedere tehnic cu o unitate de motorizare V6 cu capacitate de 2.9 litri, unitate pe care o cunoaștem deja de la modelele Giulia Quadrifoglio sau Giulia GTA.

Potrivit informațiilor inițiale, noul model Giulia SWB Zagato ar urma să fie prezentat oficial în cursul primăverii anului viitor, cel mai probabil în luna martie. Totodată, este de așteptat ca noul model să fie unul exclusivist și, evident, deloc ieftin!

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Alfa Romeo


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide