Alfa Romeo Tonale: italienii publică un nou teaser video cu noul lor SUV

Autor: Mihai Morcovescu 03 feb. 2022 Știri auto

Producătorul italian de automobile Alfa Romeo a dat publicității un nou teaser video prin care anunță lansarea noului său SUV Tonale. Așa cum v-am mai anunțat, premiera mondială va avea loc în ziua de 8 februarie.

Alfa Romeo Tonale va avea versiune Veloce de 240 de „cai”

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

În precedentele teasere au fost prezentate o serie de detalii de exterior și de interior. Astfel, ne-au fost dezvăluite, pe rând, instrumentarul de bord digital, partea frontală cu grila specifică și farurile LED înguste. La interior am văzut porțiuni din tetieră și din volan.

De această dată, oficialii torinezi ne dezvăluie printr-o postare pe pagina oficială de Facebook partea din spate a viitorului Tonale. În videoclipul de 14 secunde se pot distinge sigla și bagheta iluminată în roșu care, probabil, conectează stopurile. De asemenea, pe final apare și emblema Veloce situată în partea inferioară a hayon-ului.

Potrivit celor mai recente informații din industrie, versiunea de bază al lui Tonale va fi echipată cu un motor turbo de 1,3 litri și 130 CP. De asemenea, din ofertă va mai face parte și o variantă „mild-hybrid” la 48 V bazată pe același agregat. În această configurație, grupul motopropulsor ar împinge puterea la 160 CP.

Noul SUV al italienilor va fi poziționat în gamă sub actualul Stelvio. Va fi primul model al mărcii torineze echipat cu motorizare plug-in hybrid. Astfel, vârful de gamă Veloce va primi același sistem hibrid plug-in pe care îl folosește Jeep Compass 4xe.

Acesta va fi alcătuit din motorul turbo de 1,3 litri și unul electric montat posterior. Ansamblul va produce o putere estimată de 240 de „cai”. Resursele vor fi gestionate de o transmisie automată cu opt trepte și de un sistem de tracțiune integrală.

Lansarea oficială a noului Alfa Romeo Tonale va avea loc pe 8 februarie

Sursa: Motor1

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Promotor.ro


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide