Alfa Romeo Tonale va avea versiune plug-in hybrid de 240 CP

Autor: Mihai Morcovescu 13 dec. 2021 Știri auto

Italienii de la Alfa Romeo au anunțat că SUV-ul compact Tonale va fi lansat anul viitor cu sistem de propulsie plug-in hybrid. Potrivit celor mai noi informații din industrie, aceasta va echipa vârful de gamă și va avea 240 CP.

Poziționat în gamă sub Stelvio, viitorul Tonale va avea un design inspirat de conceptul cu același nume care a fost prezentat în 2019, la Geneva.

Noul SUV compact de la Alfa Romeo va fi construit pe platforma tehnică pe care o au la bază și Jeep Renegade și Compass. Sistemul PHEV care se regăsește pe cele două modele este oferit în două versiuni de putere, de 190 și 240 cai-putere.

Crossover-ul Tonale va fi mai lung decât Compass și va măsura 4.528 mm. De asemenea, el va avea 1.835 mm în lățime fără oglinzile exterioare și 1.604 mm în înălțime. Ampatamentul va avea 2.636 mm.

În plus, mașina va fi oferită în patru versiuni de echipare: Super, Sprint, Ti și Veloce. Echiparea standard va oferi, între altele, jante de 20 inch, faruri LED Matrix și interior din piele Alcantara.

Aceeași versiune plug-in hybrid de pe Jeep Compass

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

Potrivit unor informații dintr-o prezentare internă, scăpate pe Internet și preluate de site-ul Spidersweb.pl, cea mai puternică versiune de motorizare, cu excepția unei posibile versiuni sportive Quadrifoglio, va fi un hibrid plug-in de 240 CP. Aceasta va primi sistemul de tracțiune integrală e-AWD.

Gama de motorizări va mai cuprinde o unitate pe benzină turbo cu 4 cilindri de 1,3 litri și 130 sau 160 CP, aceasta din urmă urmând să primească tehnologie MHEV. De asemenea, din gamă va mai face parte și un diesel de 1,6 litri, care va produce 130 CP. Toate motorizările vor putea fi combinate standard cu o transmisie automată cu dublu ambreiaj.

În ceea ce privește performanțele variantei plug-in hybrid de 240 CP nu se cunosc cifrele. Dar, ca să vă faceți o idee, Jeep Compass cu același sistem de propulsie realizează sprintul 0-100 km/h în 7, 3 secunde.

Ceea ce se mai știe este faptul că debutul comenzilor sse va produce în februarie 2022. Listele de prețuri și toate detaliile oficiale vor fi făcute publice înainte de această dată.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Alfa Romeo


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide