Alfa Romeo va lansa în 2027 un sedan electric rival pentru Mercedes-Benz EQE, BMW i5 și Audi A6 e-Tron

Autor: Mihai Morcovescu 21 aug. 2022 Știri auto
Alfa Romeo va lansa în 2027 un sedan electric rival pentru Mercedes-Benz EQE, BMW i5 și Audi A6 e-Tron

Producătorul italian de automobile Alfa Romeo intenționează să lanseze un nou sedan electric de clasă superioară. Viitorul model cu emisii zero ar urma să fie lansat cel mai târziu în 2027, an în care marca dorește să devină complet electrică,

În momentul în care își va face debutul, mașina italienilor va fi rival direct pentru modele precum Mercedes-Benz EQE,BMW i5 și Audi A6 e-Tron.

Viitorul sedan electric Alfa Romeo va livra peste 800 CP

Asemenea altor producători, Alfa Romeo face tranziția către un viitor complet electric. În acest sens, italienii au anunțat prin vocea CEO-ului Jean-Philippe Imparato că pregătesc un nou model 100% electric.

Viitorul automobil va face parte din clasa executivă. Decizia de a produce o berlină cu emisii zero vine cumva în contradicție cu actualul trend al pieței, a precizat oficialul companiei din Torino într-un interviu acordat publicației britanice Autoexpress.

În ultimii ani, tot mai mulți clienți europeni s-au reorientat către segmentul SUV-urilor. Cu toate acestea, Alfa Romeo a decis ca acest model să ia o formă mai tradițională. Imparato a spus că mașina va fi poziționată în gamă deasupra deasupra următoarei generații a compactei Giulia. După cum se știe, aceasta va renunța la motorizările convenționale pentru a deveni pur electrică.

Din punct de vedere estetic, viitorul autovehicul electric va fi o combinație între o limuzină tradițională și un SUV. Imparato a mai precizat că mașina „va aduce un nivel înalt de performanță și de spațiu, fără ca aerodinamica să fie afectată”.

Viitorul automobil cu zero emisii va avea trei versiuni. Modelul entry-level ar urma să ofere în jur de 440 CP, iar cea mai puternică va primi două motoare care vor produce împreună peste 800 CP.

Noul model pe baterii va fi construit pe platforma STLA Large, care va fi gata la sfârșitul anului 2023. Asta înseamnă că sedanul electric va folosi baterii cu capacități cuprinse între 101 și 118 kWh, care vor asigura o autonomie de peste 800 de kilometri.

Viitorul sedan Alfa Romeo va fi lansat cel mai târziu în 2027. Într-o primă fază, mașina încă nedenumită va fi dedicată publicului american. Ulterior aceasta va fi comercializată și în Europa și alte regiuni ale lumii.

Sursa: Autoexpress

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Alfa Romeo


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide