Alfa Romeo va lansa în cel mult trei ani un supercar cu motor V6 twin-turbo

Autor: Mihai Morcovescu 29 iul. 2022 Știri auto

Cele mai noi modele lansate de Alfa Romeo au fost SUV-urile Stelvio și Tonale, iar al treilea, electricul Brennero, va debuta în 2024. Cu toate acestea, producătorul italian nu i-a uitat pe fanii modelelor sport, cărora le pregătește o mare surpriză.

Conform celor mai recente informații care circulă în industrie, torinezii lucrează deja la un nou model. Și, nu orice model, ci un supercar. Acesta va primi un propulsor V6 twin-turbo amplasat central, care va fi preluat de pe modelul Giulia GTA.

Un concept care va prefigura viitorul model ar urma să fie prezentat în cursul anului viitor. Producția versiunii de serie va demara în 2025 și va fi limitată. Acesta ar trebui să fie ultimul model sport al italienilor echipat cu motor termic.

Viitorul supercar Alfa Romeo va sosi în 2025

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

Ideea unui supercar Alfa Romeo dateză din epoca pre-Stellantis, dar proiectul a fost oprit din cauza problemelor financiare și a restructurărilor. Acesta a revenit în actualitate în luna februarie anul trecut, atunci când CEO-ul Jean Philippe Imparato spunea că se lucrează la anumite proiecte unice pentru viitor.

Viitorul supercar ar urma să primească un șasiu de tip monococă realizată integral din fibră de carbon. Mașina ar urma să fie construită pe o versiune îmbunătățită a platformei folosită de Maserati MC20 sau a celei pe care a fost dezvoltată fostul coupe 4C.

Din punct de vedere tehnic, viitorul supercar Alfa Romeo ar urma să primească același motor de pe Giulia GTA. Este vorba despre un V6 de 2,9 litri twin-turbo, care livrează 540 CP, însă noul model ar urma să fie mai puternic.

De asemenea, puterea ar trebui să fie transmisă către roțile spate. Nu trebuie exclusă, însă, posibilitatea ca acesta să primească asistență hibridă. Sistemul electrificat va fi derivat din cele folosite de monoposturile de Formula 1. De altfel, în dezvoltarea noului model se va implica și echipa Alfa Romeo F1, care va realiza șasiul și se va ocupa de tot ceea ce ține de aerodinamică.

Estetic vorbind, viitorul supercar va fi inspirat de unele modele clasice produse de marca italiană în anii 1980. Printre acestea se numără Alfa Romeo Montreal, 33 Stradale și conceptul BAT. Alejandro Mesonero-Romanos, șeful de design al mărcii italiene din vara lui 2021, a sugerat că mașina va avea un look îndrăzneț. „Nu vă așteptați, totuși, la prea multe accente retro”, a mai precizat acesta.

Dacă totul decurge conform planului, noul model Alfa Romeo ar urma să fie prezentat sub formă de concept în 2023. Versiunea de serie ar trebui să sosească în 2025 și va fi produsă în serie limitată.

Sursa: CarMagazine

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Alfa Romeo


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide