BMW cumpără compania de tuning Alpina după o colaborare de șase decenii

Autor: Mihai Morcovescu acum 4 luni Știri auto

Producătorul german de automobile BMW a anunțat că a cumpărat compania independentă de tuning Alpina după 60 de ani de colaborare. Oficialii bavarezi au precizat că vor prelua controlul asupra brandului din Buchloe începând cu data de 1 ianuarie 2026, după ce va expira actualul acord de colaborare.

Alpina a înregistrat vânzări-record în 2021

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

Grupul BMW nu a dezvăluit termenii tranzacției, dar precizează că aceasta nu implică și achiziția de acțiuni din Alpina Burkard Bovensiepen GmbH & Co. Aceasta este compania care deține brandul Alpina.

BMW și brandul de tuning  au semnat un acord de colaborare până la data de 31 decembrie 2025. Acordul fusese extins în 2020 pentru următorii cinci ani. Până atunci Alpina va continua să achiziționeze modele BMW și să le modifice mecanic și estetic în atelierele pe care le deține în suburbia orașului Munchen.

Celebra casă de tuning a fost fondată de Burkhard Bovensiepen în anul 1965. Aceasta și-a construit reputația de a modifica mașinile produse de BMW. Oficial, produce versiuni de lux ale modelelor BMW începând cu anul 1978. În 1983 avea să fie recunoscută ca producător de sine stătător. În prezent numără aproximativ  300 de angajați.

„Am recunoscut provocările cu care se confruntă industria auto din timp. Acum stabilim cursul potrivit pentru Alpina și pentru compania noastră de familie Bovensiepen”, a declarat Andreas Bovensiepen, co-managing director al companiei care deține tunerul. „Atât Alpina, cât și Burkard Bovensiepen GmbH & Co sunt extrem de dorite. Cele două mari branduri au lucrat împreună de zeci de ani și au avut încredere unul în celălalt. De aceea, este decizia corectă din punct de vedere strategic ca marca Alpina să fie gestionată de Grupul BMW în viitor”, a conchis oficialul german.

BMW a achiziționat brandul Alpina după ce, în 2021, acesta a înregistrat cel mai mare volum de vânzări din istorie. Astfel, tunerul german a produs  anul trecut aproximativ 2.000 de automobile unice.


Sursa foto: Alpina


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide