Alpina a publicat prima fotografie oficială cu viitorul model XB7

Autor: Mihai Morcovescu 17 apr. 2022 Știri auto

Compania germană Alpina, recent achiziționată de BMW, a publicat prima fotografie oficiale cu viitorul model XB7. Noul SUV din creat de specialiștii din Buchloe se bazează pe modelul BMW X7 facelift, dezvăluit zilele trecute de producătorul din Munchen.

Noul Alpina XB7 oferă 621 CP și 800 Nm de cuplu

Noul model de serie XB7 preia motorizarea mild-hybrid V8 de 4,4 litri twin-turbo de pe noul BMW X7 facelift. Aceasta a fost modificat de inginerii de la Alpina și livrează acum 621 CP. Bagajul de putere este cu aproape 100 de „cai” mai mare comparativ cu noul X7. Cuplul motor a crescut și el, de la 750 la 800 Nm.

În aceste condiții, Alpina XB7 este capabil să accelereze de la 0 la 100 km/h în doar 4,2 secunde și să atingă o viteză de top de 290 km/h. Repriza de accelerare 0-200 km/h se realizează în numai 14,9 secunde.

Din punct de vedere estetic, versiunea 2022 a lui XB7 seamănă foarte mult cu X7 facelift. În imaginea publicată de Alpina putem observa că spoilerul frontal a fost ușor modificat și „găzduiește” ceea ce germanii numesc noua semnătură de design specifică modelelor pe care le produc.

În același timp, noul XB7 preia noile faruri subțiri separate de pe versiunea restilizată a lui X7. Blocurile optice sunt subliniate de un al doilea rând de elemente de iluminare întunecate, care înconjoară grila „Iconic Glow”.

Spre deosebire de X7 facelift, noul SUV de performanță va oferi jante cu design nou, dar tot cu dimensiuni între 20 și 23 de inch. În schimb, a primit amortizoare noi și o suspensie pneumatică revizuită care oferă o cursă de 40 mm.

Clienții noului Alpina XB7 vor avea la dispoziție sistemul multimedia BMW iDrive de generația a 8-a. De asemenea, aceștia vor regăsi un volan sport îmbrăcat în piele cu sigla Alpina, care prezintă cusături albastre și verzi. De asemenea, levierul schimbătorului de viteze va fi iluminat ca la noile modele BMW.

Alpina nu a comunicat prețurile, însă acestea s-ar putea învârti în jurul a 170.000 de euro fără taxe. Comenzile pentru noul XB7 vor fi deschise în septembrie, iar primele exemplare vor fi livrate în luna decembrie.

Sursa: Alpina

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Alpina


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide