BMW X7, cel mai mare Sports Activity Vehicle (SAV) al mărcii, a primit o actualizare

Autor: Marius Vișan 13 apr. 2022 Știri auto

Modificările noului BMW X7 sunt vizibile în special în partea frontală, dar mai există și un nou pachet M Sport, jante din aliaj uşor care măsoară până la 23 de ţoli (o premieră din fabrică pentru BMW) şi sistemul de control/operare iDrive de ultimă generaţie. Acesta din urmă include un ecran central curbat BMW şi sistem de operare BMW 8. De asemenea, noul BMW X7 vine cu o gamă extinsă de echipamente standard, sisteme suplimentare de asistare a condusului şi cea mai recentă tehnologie mild-hybrid 48V pentru cele trei variante de motorizare oferite.

Noile faruri LED cu funcţie matrix adaptivă, cu faza lungă cu efect antiorbitre şi distribuţie adaptivă a luminii, oferă acum şi funcţionalitatea de proiectoare de ceaţă faţă, cu lumină automată pentru vreme rea.

Iluminarea celor două elemente ale grilei BMW aduce o imagine spectaculoasă a partții frontale a noului BMW X7. Grila BMW „lconic Glow” este o caracteristică standard a vârfului de gamă BMW X7 M60i xDrive şi va fi oferită ca opţiune pentru celelalte variante de model. În partea din spate se accentuează stilul modern al blocurilor optice subţiri, care acum au sculptură tridimensională. Bara cromată conectează unităţile de lumini din spate sub un capac de sticlă.

Pachetul M Sport subliniază atributele de performanţă ale BMW X7 M60i xDrive

Vopseaua metalizată M Marina Bay Blue poate fi comandată exclusiv pentru modelul BMW M. O altă completară în gama de culori pentru exterior este Sparkling Copper Grey metalizat. Jantele de 20 de ţoli, din aliaj uşor, sunt dotare standard pe noul BMW X7. Vârful de gamă şi maşinile comandate cu pachetul M Sport vin cu jante M de 21 de ţoli, din aliaj uşor. Jantele opţionale de 23 de ţoli, din aliaj uşor, sunt disponibile din fabrică pentru prima dată pentru un model BMW.

Sentimentul de spaţiu la bordul noului BMW X7 poate fi experimentat pe trei rânduri de scaune

Al doilea rând găzduieşte standard trei pasageri şi oferă opţional două scaune individuale. Scaunele încălzite faţă sunt în echiparea standard. Pe pieţele europene, tapiţeria BMW Individual cu piele Merino extinsă este de asemenea inclusă în standard. Pe alte pieţe, specificaţiile standard includ suprafeţele scaunelor în noua decoraţiune Sensafin (nu este disponibilă în Europa). Acest material vegan de suprafaţă de înaltă calitate, cu proprietăţi asemănătoare pielii, are matlasare tridimensională şi perforare a suprafeţei.

Intră în GALERIA FOTO

Noul BMW X7 dispune de trei motoare cu tehnologie mild-hybrid 48V de nouă generaţie

Portofoliul de motoare vine cu un nou V8 pe benzină, de 4,4 litri, pentru vârful de gamă BMW X7 M60i xDrive. Tehnologia M TwinPower Turbo şi o galerie de evacuare transversală conferă unităţii de 390 kW/530 CP, cu un cuplu maxim de 750 Nm, o dezvoltare impresionantă a puterii.

Un motor cu şase cilindri în linie, de ultimă generaţie, îşi face debutul la BMW X7 xDrive40i. Puterea noului motor este cu 35 kW/47 CP mai mare faţă de propulsorul precedent, ajungând la un maxim de 280 kW/380 CP, în timp ce cuplul maxim creşte cu 70 Nm la 520 Nm – şi poate creşte la 540 Nm susţinut de sistemului mild-hibrid.

Modificările detaliate ale motorului diesel cu şase cilindri în linie de la noul BMW X7 xDrive40d au adus îmbunătăţiri şi pentru economia de combustibil şi emisii. Puterea maximă a sistemului de propulsie este de 259 kW/352 CP. Cuplul nominal al motorului diesel este de 700 Nm, care poate fi crescut până la 720 Nm cu ajutorul sistemului mild-hybrid.

Toate motoarele sunt combinate cu o transmisie Steptronic Sport cu opt trepte.

BMW iDrive de ultimă generaţie cu ecran central curbat BMW

BMW Live Cockpit Plus standard la noul BMW X7 include cea mai recentă ediţie a sistemului de control/operare BMW iDrive. Se bazează pe sistemul de operare BMW 8 şi cuprinde ecran central curbat BMW, care este format dintr-un afişaj de informaţii de 12,3 ţoli (31,24 cm) şi un afişaj central cu diagonala ecranului de 14,9 ţoli (37,87 cm). Odată cu noua grupare de display-uri şi setul de abilităţi în continuă extindere ale Asistentului Personal Inteligent BMW, noul BMW iDrive este orientat direct către operare tactilă şi control prin gesturi, precum şi dialog folosind un limbaj natural.

Sistemul de navigaţie BMW Maps bazat pe cloud poate fi comandat ca opţiune cu Augmented View pe afişajul de control. BMW Digital Key Plus, disponibilă opţional, le permite clienţilor să blocheze şi să deblocheze noul BMW X7 cu smartphone-ul Apple iPhone prin tehnologia UWB cu securitate îmbunătăţită şi funcţionare de la distanţă.

Noul X7 va fi produs la uzina BMW Group din Spartanburg, centrul de competenţe pentru modelele BMW X din statul american Carolina de Sud. Lansarea pe piaţa mondială a noului BMW X7 va începe în august 2022.

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Tags:

Sursa foto: BMW


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide