Alpina pregătește lansarea unui înlocuitor pentru modelul BMW M4 Gran Coupé

Autor: Mihai Morcovescu 14 mart. 2022 Știri auto

La câteva zile după ce a fost achiziționată de BMW, compania de tuning Alpina urmează să lanseze un înlocuitor pentru BMW M4 Gran Coupé. Tunerul german a dat publicității o imagine-teaser cu viitorul model, care va avea la bază actualul Seria 4 Gran Coupé. Debutul oficial ar trebui să se producă în cursul acestui an.

Noul Alpina B4 Gran Coupé va primi motor de 3,0 litri și 462 CP

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

Brandul din orașul bavarez Buchloe a publicat imaginea pe pagina sa oficială de Facebook. Deși nu este menționat în mod explicit, viitorul model va fi B4 Gran Coupé. Un indiciu îl reprezintă grafica LED a stopului. Se mai observă, de asemenea, niște dungi de culoare albă pe aripa spate stângă.

Imaginea este însoțită de mesajul „Empowered Elegance” (n.n. – eleganță și putere) și că mașina este fabricată în Buchloe. Teaser-ul prin care Alpina anunță noul model dezvăluie designul stopului, precum și un eleron discret pe capacul portbagajului.

Viitorul B4 Gran Coupé va fi, în fapt, un înlocuitor pentru actualul M4 Gran Coupé pe care BMW nu îl va produce. Inițial, ar fi trebuit să debuteze la sfârșitul lui 2021. Conducerea companiei de lângă Munchen a fost, însă, nevoită să amâne lansarea mașinii. Cauza principală a reprezentat-o contextul actual dificil în care se află întreaga industrie auto.

Apăruseră informații potrivit cărora noul B4 Gran Coupé ar fi trebuit să-și facă debutul comercial în cursul acestei luni. Prin publicarea acestei imagini-teaser acum este clar că momentul mult așteptat nu mai este atât de departe.

Conform celor mai recente informații care circulă în industrie, versiunea semnată de Alpina va primi același motor utilizat de Alpina B3. Este vorba despre un propulsor cu 6 cilindri de 3,0 litri bi-turbo, care livrează 462 CP și 700 Nm de cuplu. Este de așteptat ca acesta să fie conectat la o cutie de viteze cu opt trepte setată pentru schimbări mai rapide.

Sursa: Motor1

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Alpina, BMW


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide