Alpine A290, fratele mai puternic al noului Renault 5, va debuta în 13 iunie

Autor: Ionuț Vîlciu 03 apr. 2024 Știri auto
Alpine A290, fratele mai puternic al noului Renault 5, va debuta în 13 iunie

Primul model electric al francezilor de la Alpine urmează să debuteze în vara acestui an. La ce să ne așteptăm de la fratele mai puternic al noului Renault 5?

Producătorul francez Alpine anunță că primul său model cu zero emisii, un hot hatch electric bazat pe noul Renault 5, urmează să debuteze în data de 13 iunie, marcând ediția din acest an a faimoasei curse de 24 de ore de la Le Mans.

Anul trecut, Alpine a dezvăluit conceptul A290 Beta, iar de atunci se vorbește despre versiunea de serie a acelui concept, care acum va lua naștere pe baza noului Renault 5 complet electric.

Alpine a publicat și o primă imagine teaser cu primul său model electric, dar nimic mai mult. Totuși, mulțumită publicației Carscoops, am putut vedea o serie de imagini cu mașina, care încă se află sub camuflaj. În prezent, modelul electric se află în fazele finale de testare în condiții meteorologice extreme la Cercul Polar, unde temperaturile coboară sub -30°C.

Alpine A290 va fi primul model electric al producătorului francez

Așa cum spuneam, viitorul Alpine A290 va folosi aceeași platformă CMFB-EV precum Renault 5 E-Tech, dar nu știm detalii tehnice legate de această nouă versiune de performanță. Ne putem aștepta la mai mult de 150 CP, atât cât are versiunea de top a lui Renault 5, dar și la o suspensie recalibrată pentru o mai bună dinamică, dar și la un sistem de frânare îmbunătățit.

Modelul electric respectă tema dată de conceptul de anul trecut, deoarece prezintă faruri similare și faruri de ceață cu accente în formă de X. Acestea sunt completate de o bară de protecție față mai agresivă, care are perdele de aer verticale, împreună cu o admisie inferioară parțial închisă, cu un model geometric.

Modificările continuă pe laterale, acolo unde mașina primește praguri aerodinamice, jante cu design special și aripi evazate. În partea din spate putem vedea un mic spoiler și o bară ușor redesenată pentru Alpine A290.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Alpine


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide