Renault 5 a fost readus la viață. Noul model electric preia ștafeta de la vechiul ZOE – GALERIE FOTO

Autor: Ionuț Vîlciu 26 feb. 2024 Știri auto

Renault 5 a fost prezentat oficial la Salonul Auto de la Geneva. Celebrul model renaște cu propulsie electrică și va avea un preț de pornire de circa 25.000 de euro.

Noul Renault 5 a fost dezvăluit la Salonul Auto de la Geneva, având un design inspirat de modelul original, lansat în 1972. Designul a fost clar inspirat de conceptul prezentat în 2021, păstrând foarte multe elemente de la acela.

Mașina este reinterpretare modernă a clasicului Renault 5, fiind aproape identică cu conceptul inițial, de la siluetă la designul jantelor. Bineînțeles, există diferențe precum mânerele convenționale ale ușilor sau oglinzile laterale tradiționale. Cu toate acestea, există și elemente care ies în evidență, precum panoul de pe capota frontală, care indică nivelul de încărcare al bateriei.

Asemănările cu vechiul R5 sunt evidente și în partea din spate, grație stopurilor verticale. De asemenea, aripile evazate ale noului R5 Electric au fost inspirate de clasicul R5 Turbo, oferind un aspect mai musculos hatchback-ului electric.

Renault 5 renaște în formă electrică

Designul interior este cel puțin la fel de jucăuș precum cel exterior. Cabina noului Renault 5 îmbină elemente clasice de design cu materiale și tehnologii moderne. Designerii au păstrat tema retro, inspirată de clasicul R5, oferind mașinii un interior colorat. În funcție de nivelul de echipare, R5 electric vine dotat fie cu un instrumentar de bord de 7 inch, fie cu unul de 10 inch. Indiferent de versiune, mașina folosește un ecran central multimedia de 10 inch în diagonală.

Noul Renault 5 E-Tech va fi produs în Franța sub noua unitate Ampere în cadrul Grupului Renault. Măsurând 3,92 metri lungime, această mașină de oraș va fi prima care va folosi noua platformă AmpR Small. Renault a confirmat oficial două dimensiuni pentru baterie, oferind capacități de 40 kWh sau 52 kWh. Pachetul de baterii mai mare va fi disponibil chiar de la lansare, oferind o autonomie WLTP de până la 400 de kilometri. În viitor, va suporta și tehnologia V2G (vehicle-to-grid), permițând proprietarilor să vândă energie înapoi în rețea.

De asemenea, clienții vor avea la dispoziție 3 puteri pentru motorul electric: 90, 120 și 150 CP. Pe lângă acestea, Alpine, divizia sportivă a Renault, pregătește o versiune performantă a noului model. Cât despre prețuri, compania spune că noul său model electric va avea un preț de pornire de aproximativ 25.000 de euro.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Renault


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide