Alpine aniversează 100 de ani de la nașterea fondatorului mărcii cu ediția limitată A110 GT J. Rédélé

Autor: Mihai Morcovescu 30 mai 2022 Știri auto

Producătorul francez de mașini sport Alpine a lansat o nouă ediție limitată, care este bazată pe modelul A110 GT. Aceasta a fost botezată Jean Rédélé după numele fondatorului mărcii și marchează împlinirea a 100 de ani de la nașterea acestuia.

Noua ediție limitată Alpine este inspirată din viața lui Jean Rédélé

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

Brandul din Hexagon a aniversat în această lună împlinirea a 100 de ani de la nașterea fondatorului său. Jean Rédélé s-a născut pe 17 mai 1922 și a fost pilot de curse.

Pentru a marca momentul așa cum se cuvine, Alpine a lansat o ediție limitată a modelului Alpine A110, denumită GT J. Rédélé. Aceasta se caracterizează printr-o serie de elemente estetice exclusive, care sunt inspirate din viața lui Rédélé.

Modelul aniversar a fost dezvăluită în cadrul unui eveniment organizat la Dieppe (Franța), la care au participat posesori de modele clasice și moderne Alpine.

Mașina este vopsită în două culori. Partea inferioară este finisată într-o nuanță de gri Montebello, una dintre culorile favorite ale fondatorului Alpine. Plafonul este vopsit în negru lucios. Aspectul exterior este completat de jantele „Grand Prix” de 18 inch cu design specific. Acestea ascund etriere vopsite în argintiu.

La interior se remarcă tapițeria din piele neagră cu cusături contrastante în aceeași nuanță de gri ca exteriorul. De asemenea, modelul vine cu o serie de dotări de top.

Modelul este bazat pe versiunea GT. Asta înseamnă că sub capotă a fost montat un motor turbo de 1,8 litri și 300 CP. Acesta este legat la o transmisie automată cu șapte rapoarte. În aceste condiții, modelul poate accelera de la 0 la 100 km/h în 4,2 secunde și să atingă o viteză de top de 250 km/h.

Noul A110 GT J. Rédélé va fi produs într-o serie limitată de doar 100 de exemplare. Lista de comenzi va fi deschisă la 1 iunie, iar prețul pentru piața din Europa va fi de 83.000 de euro.

Sursa: Alpine

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Alpine


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide