Alpine și-a prezentat noul monopost pentru sezonul actual din Formula 1. Zinedine Zidane este noul ambasador al mărcii franceze

Autor: Bogdan Bârliga 17 feb. 2023 Știri auto

Alpine a prezentat noul monopost pentru sezonul 2023 din Formula 1 și compania franceză a reușit să-l coopteze pe Zinedine Zidane pentru poziția de ambasador al mărcii.

Monopostul a fost denumit A523 și pentru că noul sponsor al echipei este compania BTW mașina utilizată în F1 va avea o schemă de culori dominată de roz.

Noi culori pentru monopostul Alpine din acest sezon F1

Echipa franceză va participa în noul sezon din Formula 1 cu un monopost vopsit într-o culoare inedită pentru această competiție sportivă.

Vom vedea în câteva curse o mașină F1 de la Alpine vopsită complet în roz și în restul campionatului va fi utilizată o schemă de culori ce combină albastru cu roz.

În acest sezon vor conduce pentru Alpine piloții Esteban Ocon și Pierre Gasly, iar Jack Doohan devine pilotul de rezervă oficial al echipei.

Prin plecarea lui Fernando Alonso de la echipă în acest sezon echipa Alpine va evolua în premieră doar cu piloți de naționalitate franceză.

Alpine a reușit să se claseze pe locul patru la categoria constructori în Formula 1 anul trecut și în acest an echipa franceză și-a propus să prindă un loc pe podium.

Noul monopost Alpine A523 va putea fi văzut de public în testele oficiale din pre-sezon de la Bahrain de la finalul lunii februarie.

Noul sezon din Formula 1 va începe în data de 5 martie cu Marele Premiu al Bahrainului.

Un nou ambasador al mărcii

Începind cu acest sezon din Formula 1 noul ambasador al mărcii Alpine va fi celebrul fotbalist Zinedine Zidane, iar fostul antrenor de la Real Madrid va fi și sponsor al programelor Alpine pentru oportunități egale în motorsport.

„Mi-a plăcut viziunea și abordarea concretă a echipelor Alpine, mai ales în implementarea programelor lor de egalitate de șanse, mai ales că am o afecțiune deosebită pentru Alpine ca francez și fan de Formula 1. Cred că este important să le spunem copiilor că, de oriunde ar veni, ei pot deveni într-o zi campionii zilei de mâine în orice domeniu de viață pe care îl aleg și că ar trebui să creadă mereu în visele lor. Acest proiect Schimbarea necesită timp, așa că dacă pot contribui și ajuta la accelerarea lucrurilor, este cu mare satisfacție pentru mine” a declarat Zidane la evenimentul de prezentare al noului monopost.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Alpine


Bogdan Bârliga
Bogdan Bârliga
Bogdan are peste 19 ani de experiență în mass-media (print / online). În trecut a lucrat pentru grupuri de presă precum Finmedia, Realitatea-Cațavencu, Ringier AG și altele. Pe lângă zona editorială a ocupat și funcția de Social Media Manager (administrare conturi multiple de Facebook, Instagram, ... citește mai mult

Comentarii
Inchide