Alți doi producători din Europa au oprit livrările de mașini spre Rusia

Autor: Mihai Morcovescu 02 mart. 2022 Știri auto
Alți doi producători din Europa au oprit livrările de mașini spre Rusia

După General Motors și Volvo, alți doi producători de automobile din Europa au oprit livrările către Rusia. Decizia vine pe fondul sancțiunilor economice dictate de UE și de SUA împotriva Rusiei ca urmare a invadării Ucrainei.

Care sunt producătorii care au suspendat livrările de mașini către Rusia?

Aston Martin Valhalla (2)

Mărcile de lux Jaguar Land Rover și Aston Martin au suspendat livrările de autovehicule către Rusia. Oficialii celor două branduri și-au motivat decizia prin faptul că sancțiunile impuse Rusiei ca urmare a războiului declanșat în Ucraina au creat obstacole comerciale tot mai mari pentru industria auto.

„Contextul global actual ne prezintă anumite provocări comerciale. De aceea, am hotărât să întrerupem livrarea de autovehicule pe piața rusă. Monitorizăm continuu situația în numele bazei noastre globale de clienți”, a anunța Jaguar Land Rover, brand deținut de indienii de la Tata Motors.

După cum informează Reuters, ministrul britanic de afaceri Kwasi Kwarteng a salutat decizia JLR. Oficialul de la Londra a declarat că producătorul s-a alăturat unui număr în creștere rapidă de companii și guverne care încearcă să izoleze Rusia în urma invaziei sale din Ucraina.

Și Aston Martin a anunțat că, din cauza sancțiunilor impuse Rusiei, întrerupe livrările de vehicule către această țară. De asemenea, compania din Gaydon a suspendat și vânzările modelelor sale pe întreg teritoriul rus.

„Aston Martin este o marcă globală, care exportă produse atât în ​​Ucraina, cât și în Rusia. Monitorizăm îndeaproape situația actuală din Ucraina. Preocuparea noastră principală este acum siguranța și bunăstarea partenerilor și clienților noștri din Kiev. Suntem în permanentă legătură cu dealerul nostru local în această perioadă dificilă pentru Ucraina”, se menționează în comunicatul publicat de Aston Martin.

Producătorul auto britanic a mai precizat că, împreună, Rusia și Ucraina reprezintă mai puțin de 1% din totalul vânzărilor globale.

Se știe că unele bănci rusești au fost excluse de la Society for Worldwide Interbank Financial Telecommunication (SWIFT). Este acel sistem de mesagerie securizat pentru a asigura plăți transfrontaliere rapide, care a devenit principalul mecanism de finanțare a comerțului internațional.

Sursa: Reuters

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide